Search by category:
Egyéb kategória

A gyerekorvoshoz csak az OTP-rezsim szerint kísérheti el a szülő gyermekét

A gyerekorvoshoz csak az OTP-rezsim szerint kísérheti el a szülő gyermekét
Balaskó Réka
2022. 01. 14., p – 16:03

2022. január 14., péntek – 17:34
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi minisztérium irányelvei szerint csak azok a szülők kísérhetik be gyermeküket preventív vizsgálatra az orvoshoz, akik oltási igazolvánnyal, negatív teszttel rendelkeznek, vagy már átestek a betegségen, azaz megfelelnek az OTP-rezsim feltételeinek – írja a teraz.sk.

Ha az adott klinika lehetővé teszi, az antigénteszt a belépés előtt helyben is elvégezhető. „Ha a kísérő személyről kiderül, hogy nem tartja be az OTP-rendszert, különösen, ha légúti fertőzés jeleit mutatja, nem helyénvaló, hogy belépjen a rendelő helyiségeibe. Ha lehetséges, a gyermeket a törvényes képviselő közelsége nélkül vizsgálják meg” – olvasható az egészségügyi minisztérium útmutatásában.

Ilyen esetben a törvényes képviselőnek a gyermek vizsgálata alatt egy elkülönített részen vagy az egészségügyi személyzettől távol kell várakoznia. A vizsgálat után a szülőt tájékoztatják a gyermek állapotáról és az esetleges további kezelésekről. Az irányelvek szerint a gyermek és a törvényes képviselője csak reszpirátorral léphetnek a rendelő helyiségeibe, ez alól a felsorolt személyek és gyermekek mentesülnek.

Ajánlják, hogy a gyermekes szülők lehetőleg csak előzetes telefonos vagy egyéb megbeszélés alapján keressék fel a gyermekorvost. Az irányelvek szerint legjobb ha a váróteremben egyszerre legfeljebb három gyerek tartózkodik.

Az omikron-hullám pár napon belül megérkezik – Lengvarský szerint 25 ezren is kórházba kerülhetnek

Az egészségügyi miniszter szerint ha a számításaik beigazolódnak, akkor komoly lépéseket kell tenniük, hogy biztosítsák az ország alapvető működését. A munkáltatók tömeges megbetegedésre készülnek.

(br, teraz)

Bevezető

A gyermeket preventív vizsgálatra kísérő szülő csak az OTP-rezsimben szerint léphet a rendelőbe, tehát csak az, aki negatív teszttel, oltási igazolvánnyal rendelkezik vagy átesett a betegségen. Mi történik, ha a szülő nem teljesíti a feltételeket? 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment