Search by category:
Egyéb kategória

Büntetőfékezés koronázta meg a szabálytalan előzéseket az autópályán (VIDEÓ)

Büntetőfékezés koronázta meg a szabálytalan előzéseket az autópályán (VIDEÓ)
Somodi Géza
2022. 01. 14., p – 23:56

2022. január 15., szombat – 09:18
Friss ikon
Off

Törzs

A Facebookra felkerült film szerint a történet azzal kezdődött, hogy egy kamion előzésbe fogott. Minimális sebességkülönbséggel igyekezett véghez vinni a manővert. Ez többek türelmét is próbára tette. És volt, aki nem tudta türtőztetni magát. A fehér személyautó a jobb oldali kanyarodó sávból vágott a menet elé, egészen a belső sávig, ahol büntetésből lefékezett.  

Ebben az esetben minden benne van, ami a legforgalmasabb autópályánk bővítését indokolja. Aki gyakran jár az M1-en, egészen biztosan tapasztalta, hogy már nem lehet valóban autópályaként használni a nagy forgalom, a sávok telítettsége miatt. Kevés a két sáv, ez a helyzet. 

Persze a filmen megörökített produkciót bemutató autós, a fehér kocsi sofőre egészen kirívó módon reagált. Komoly veszélyhelyzetet teremtett az amúgy is nehéz körülmények között. 

Így vélekednek a hozzászólók: 

Eljárással életre eltiltani. Hiszen ez közúti veszélyeztetés. 
 
De én azt a kamionost is eltiltanám, amelyik tükör használata nélkül (vagy csak azért, mert ő a nagyobb) előzésbe kezd! 
  
Remélen, eljárás indul a kamionos ellen. 
 
Ha a kombi ellen eljárás lesz, kifizetem a kamionos büntetését. 
 
Ha nem 1 km/h különbséggel előzne, akkor ez a felvétel meg se születik. 
 
A kamionos is elmegy a búsba, mert nem előzhetne, a fehérnek jogsi bevonása, a BMW-nek se ártana egy kis időre mellőzni a vezetést! 
 
A kamion nem előzhet! A fehér autó full szabálytalanul előzött, a fekete sem volt túlzottan szabályos, nyilván nem jogosítja fel őket erre semmi, ahogy a büntetőzésre sem, de azért azt is látni kell, hogy egy szabálytalankodó román váltotta ki az egészet! Én is tapasztalom napi szinten a román kamionosok (nyilván más nemzetiségűek is, de döntő többségében románok) undorító vezetési stílusát! 
 
Az ilyenen át is kell menni! Az idióta baromnak az nem jut el beképzelt agyáig, hogy az a kamion meg van valószínűleg pakolva?! Szerintem itt most a legkisebb probléma az, hogy a kamionos előzött! 
 
Én nem is értem, hogy sok sz…  (Ezt a hozzászólást inkább saját szavainkkal összegezzük! A büntetőfékező autós arra nem gondolt, hogy a kamion meg van pakolva, és esetleg nem tud úgy lassítani, ahogy a fehér kocsi azt diktálná? Akár el is tiporhatta volna a személykocsit.) 

 

Bevezető
M1-es autópálya |

A többszereplős esetről készült egy tanulságos videó. Szabálytalan előzést mutat, legalább hármat. És persze egy büntetőfékezést, ami mostanság divat lett, sajnos. Kész csoda, hogy nem lett belőle nagy baj.  

Település / hely
M1-es autópálya

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment