Search by category:
Egyéb kategória

Késő estig síelhetnek és ródlizhatnak Komáromcsehiben

Késő estig síelhetnek és ródlizhatnak Komáromcsehiben
Száz Ildikó
2022. 01. 15., szo – 08:40

2022. január 15., szombat – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az alig háromszáz lakosú község érdekessége, hogy az itt található dombon kétszáz méter hosszú sífelvonó van, amely reggel kilenctől délután négy óráig szállítja a síelőket, ám ilyenkor rendszerint hosszú sorok kígyóznak előtte. Az üzemeltetők azt ajánlják, hogy a Komáromcsehibe látogatók részesítsék előnyben a kora esti síelést, szánkózást. A kivilágított pályán délután öttől kilencig élvezhetik a téli sportot. Akadnak, akik Érsekújvárból Lévára menet tartanak itt egy kis pihenőt, számukra nagyszerű lehetőség, hogy a büfé mellett síkölcsönző van, ahol bobot is kérhetnek a lesikláshoz. Az idei téli idényt december 23-án kezdték meg és az éjszakai órákban a hóágyú segítségével folyamatosan sikerül behavazniuk a terepet. Külön pályát nyitottak a szánkózóknak és egyet a síelőknek. A sportolni vágyók közé egyre gyakrabban keverednek azok a látogatók, akik csak szelfizni szeretnének a havas domboldalon, amire az érsekújvári régióban jelenleg nincs másutt lehetőség. Több mint tíz évvel ezelőtt kezdték a pálya behavazását, ám az előző községi hóágyút az éjszaka leple alatt ismeretlen tettesek lopták el.

A sípályát inkább kezdőknek és síelni tanuló gyerekeknek ajánlanánk, illetve azoknak, akik az új hódeszkájukat szeretnék végre kipróbálni a behavazott lankán.

Bevezető
Komáromcsehi |

Egyre népszerűbb az érsekújvári járásbeli Szemeréhez közeli Komáromcsehiben lévő Pallag-domb, ahol a községi hóágyúnak köszönhetően jelenleg is síelhetnek, szánkózhatnak a látogatók.

Címkék

Település / hely
Komáromcsehi

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment