Search by category:
Egyéb kategória

Rajkai átkelőút: Most már tényleg költeni kellene rá!

Rajkai átkelőút: Most már tényleg költeni kellene rá!
Sudár Éva
2022. 01. 15., szo – 11:00

2022. január 15., szombat – 12:14
Friss ikon
Off

Törzs

A nemzeti vagyonkezelőnél lévő határátkelőnél régóta borzalmas állapotban van az ingatlan és az odavezető aszfalt: gödör gödör hátán, 30 kilométeres sebességkorlátozás a 150-es úton. A pozsonyi önkormányzat már évekkel ezelőtt megkereste a rajkai önkormányzatot az ügyben, ám a helyi hivatal is tehetetlen volt, mert az útszakasz és a létesítmény nem hozzájuk tartozik, hisz állami útról és épületről van szó.

Információink szerint a napokban egyeztetést tartottak a Rajkán élő szlovák állampolgárok – akiknek többsége napi szinten használja az átkelőt – a településvezetővel. Ezen is elhangzott, hogy az önkormányzatnak sem az úthoz, sem az átkelőhöz nincs köze, így nehezen tud előrelépni az ügyben. Körülbelül négy évvel ezelőtt vizsgálta felül az illetékes hatóság a határátkelő állapotát, ám később a koronavírus miatt elakadt az ügyintézési folyamat. Úgy tudni azonban, 2022 első felében pályázni lehet majd a határátkelőhely rekonstrukciójára.

Bevezető
Rajka |

A régi rajkai határátkelőn átvezető út állapotára panaszkodnak az azon áthaladók, elsősorban a Szlovákiából Rajkára vagy a környező településre költözők, s naponta Pozsony felé ingázók. A határállomás felé vezető aszfaltcsík és ingatlan állami kézben van, hosszú ideje lepusztult, de talán körvonalazódik a megoldás.

Település / hely
Rajka

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment