Search by category:
Egyéb kategória

HC DAC: a tökéletes visszavágó után jöhet a 4. kör

HC DAC: a tökéletes visszavágó után jöhet a 4. kör
Orosky Tamás
2022. 01. 17., h – 18:16

2022. január 18., kedd – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Tovább menetel a HC DAC az európai porondon. A klubtörténet első nemzetközi szereplése már a harmadik felvonást tudta maga mögött a hétvégén. Kisebb meglepetésre ugyan a sárga-kékek elveszítették veretlenségüket az Európa-kupában, a szombati 21:23 után azonban egy teljesen más csapat futott ki a pályára vasárnap, és gázolta el a svéd Kristianstadot 33:21-re. Mi működött vasárnap, ami szombaton nem? – tettük fel a magától értetődő kérdést Debre Viktor vezetőedzőnek.

Feljavult a védelem és a támadás is. Főleg a beállós körüli védekezés okozott szombaton problémát, ezt a második meccsen nagyon jól megoldottuk, és tudtunk könnyű gólokat dobni lerohanásból, illetve ahogy egyre jobban kitámadott az ellenfél, helyek nyíltak meg a fürge játékosainknak, akik kihasználták a helyzeteiket – magyarázta Debre. S ugyanezt mondta lapunknak a kapus Oguntoye Viktória is: „Vasárnap teljesen összeállt a támadójátékunk, olyan dolgokat csináltunk, amin még én is meglepődtem. Minden védekezésükre reagálni tudtunk, szóval a támadással nyertük meg ezt a mérkőzést. Emellett a védekezés is tökéletes volt, mindössze 21 gólt kaptunk, a lányok rengeteget sáncoltak nekem.

A jobb- és balátlövő posztján remek szinkronban működött a Natália Némethová–Élő Beatrix páros, pedig mindkettejüknek a Kristianstad elleni volt hosszú idő után az első klubmeccse. „Bea november óta egyáltalán nem játszott, Nati pedig egy hónapot a szlovák válogatottal töltött, és ez lemaradást okozott. Viszont remekül tértek vissza, és a védelemhez is sokat hozzá tudtak tenni a lövőink, sokat fejlődtek e téren” – tette hozzá Debre.

A svédek a tőlük megszokott keménységgel kézilabdáztak, ami néha – főleg a vasárnapi visszavágón, amikor már elúszni látszott a hajó – durvaságba ment át. Oguntoye viszont nem csinált nagy ügyet ebből. „Tudtuk, hogy a skandináv kézire jellemző a keménység, de nyilván ők is csak nyerni akartak. Viszont túljártunk az eszükön, és megoldottuk a feladatot – jegyezte meg a párkányi származású kapus.

Hogy immár a legjobb nyolc között kire kell jó taktikát szabni, az az európai szövetség mai sorsolásán fog kiderülni. A kalapba három spanyol, valamint egy-egy feröeri, izlandi, szerb és ukrán együttes kerül – utóbbi az a Galicsanka Lviv, amely a nagymihályiakat búcsúztatta az idei kiírásban.

HC DAC: Két nap, két nagy mérkőzés

Dunaszerdahely |

Sűrű hétvége előtt áll a HC DAC női kézilabdacsapata. Szombaton és vasárnap játsszák le a következő Európa-kupa-forduló első és második meccsét is, mindkét esetben délután 16:00 órai kezdettel.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Ma délelőtt (11.00) sorsolják ki a HC DAC negyeddöntős ellenfelét a női kézilabda Európa-kupában.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment