Search by category:
Egyéb kategória

Meg kell fékezni a büntetőfékezések további terjedését (VIDEÓ)

Meg kell fékezni a büntetőfékezések további terjedését (VIDEÓ)
Somodi Géza
2022. 01. 17., h – 12:47

2022. január 17., hétfő – 12:56
Friss ikon
Off

Törzs

A Győri Új Szó többször foglalkozott már ezzel a problémával, legutóbb egy M1-esen tapasztalt eset kapcsán. Az igazságügyet is foglalkoztatja a jelenség. Most dr. Mónok Andrea ügyész fejtette ki véleményét, melyet az interneten is megosztott az ügyészség.  

A szakember úgy látja, hogy az elmúlt hónapokban a járvány miatti korlátozások, a bezártság nyomasztó érzése különböző módon csapódott le az emberek viselkedésében. Olyan dolgok miatt is felkapják egyesek a vizet, amelyek miatt korában talán nem. Ez a közlekedésben is tetten érhető.  Türelmetlenebbek az emberek, gyorsabban vezetnek, hamarabb céljukhoz akarnak érni. Ha ebben akadályozzák őket, némelyek hajlamosak a „majd én megmutatom” féle megoldásokra, így a büntetőfékezésre is.  

Leírás

Ebben az esetben súlyo sérülés nem történt, de nem a szabálytalankodón múlott 

Elkövetőik nem gondolják végig, hogy milyen veszélyt idéznek elő. Pedig súlyos bűncselekmény ez, hiszen tragédia is könnyel lehet belőle. Ezért erre a jelenségre a lehető legtöbb helyen fel kell hívni a figyelmet. 

Az ügyésznő szerint a joggyakorlatot is arra kell terelni, hogy egy-egy ilyen cselekményt ne intézzük el ejnye-bejnyével, hanem komoly szankciókkal kell sújtani az elkövetőket, hogy visszaszoruljon ez a viselkedési vadhajtás. 

A témában készült videóban több esetet is felidéznek, tanulságosak a képek, érdemes megnézni. 

Bevezető
Magyarország |

Nem véletlen, hogy a büntetőfékezés az utóbbi időben harapózott el. Ebben szerepe van a járvány miatti korlátozásoknak, bezártságnak is – állítja az igazságügyi szakember. 

Település / hely
Magyarország

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment