Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a keddi Új Szó?

Miről ír a keddi Új Szó?
Hegedűs Norbert
2022. 01. 17., h – 19:38

2022. január 17., hétfő – 19:46
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet

Más országokban az omikron variáns okozta újabb hullám már le is csengett, Szlovákia azonban még csak most készül a járvány felerősödésére. Az Adatok Pátosz Nélkül (Dáta bez pátosu) elemzőcsoport megnézte, más államok hogyan kezelték a helyzetet, és ebből milyen tanulságok vonhatók le a szlovák járványkezelés számára.

A három legfőbb közjogi méltóság is egyeztetett az amerikaiakkal kötendő védelmi megállapodásról. A 105 millió dolláros katonai fejlesztést jelentő egyezménnyel szemben a koalíción belülről is érkeztek bizalmatlankodó hangok. A szakértő szerint Szlovákia érdeke, hogy aláírja a szerződést.

„Az oktatási minisztérium az alap- és középiskoláknak szentel figyelmet, a főiskolások másodrangúak” – áll a Szlovákiai Egyetemi Diákönkormányzatok Szövetsége (ŠRVŠ) nyilatkozatában. A tárcavezető kijelentette, nem lát okot arra, hogy az egyetemisták online tanuljanak, az intézményvezetők azonban egyelőre nem tudják, milyen szabályok szerint működhetnek a továbbiakban.

Régió

Amerikai álom az Ung-vidéki ranchon

Komoly beruházásokra készülnek Galántán

Hamarosan befejezik a vágsellyei kultúrház felújítását

Kultúra

Tom Sawyer kalandjai helyett szilveszteri buliba vagyunk hivatalosak csütörtökön, illetve amíg a helyzet engedi. A kassai Thália Színház már sokadszor kénytelen alkalmazkodni a járványhelyzethez, ezúttal egy fiatal szlovák szerző komédiájával. 

A megújult Duna TV levetíti a Kék róka című új magyar filmet, amelynek egyik főszereplője az érsekújvári származású színész, Száraz Dénes. 

Sport

Egy lépésre a középdöntőtől Máthéék

HC DAC: a szinte tökéletes visszavágó után jöhet a 4. kör

Magyar és szlovák szereplés az Australian Openen

Bevezető

A holnapi lap tartalmából.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment