Search by category:
Egyéb kategória

Megszabadítanák Somorját az óriásplakátoktól

Megszabadítanák Somorját az óriásplakátoktól
Kiss Bartalos Éva
2022. 01. 17., h – 20:19

2022. január 17., hétfő – 21:30
Friss ikon
Off

Törzs

Pozsonyban tavaly kezdték el felszámolni az óriásplakátokat és reklámfelületeket, mert a fővárosban is riasztó méreteket ölt a vizuális szmog. Ez részben a dunaszerdahelyi járásbeli városokra is alkalmazható, hiszen a forgalmas utak mellett számos reklámfelülettel próbálják megszólítani az arra haladókat. Somorján korábban is tervezték, hogy ritkítják a bérelhető reklámfelületek számát, és ez az igyekezet a területfejlesztési terv 4. számú módosításába is bekerült, olvasható a városi hivatal honlapján. Korábban Balheim Henrietta városi képviselő javaslata alapján is eltávolítottak reklámfelületeket. A napokban hat óriásplakátot számolt fel a közterület-fenntartó vállalat, egyebek mellett a Pipagyújtó emlékmű mellől is. Orosz Csaba polgármester lapunknak elmondta, hogy fokozatosan szeretnék eltüntetni az óriásplakátokat.

„A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a kihelyezett óriásplakátok alig 10 százaléka legális. A nagy részük engedély nélkül van kihelyezve, rendezetlenül és csúfítják a várost. Bennünket ez zavar“

– jelentette ki a polgármester hozzátéve, hogy egyértelmű koncepcióval vágnak neki a feladatnak. Ha tudják, ki az illegális reklámfelület tulajdonosa, akkor felszólítják, hogy távolítsa el az építményt, ha nem teszi meg, akkor a város végzi el a feladatot. A legálisan kihelyezett felületekre pedig nem hosszabbítják meg a bérleti szerződést.

Orosz Csaba megjegyezte, hogy nem egyszerű feladattal állnak szemben, ugyanis korábban néhány érintett hivatal nem támogatta ezeket a törekvéseket, ez azonban idővel megváltozott. A reklámfelületeket bevételt hozhatnak az önkormányzatoknak, de mivel Somorján a döntő részük illegális, emiatt elenyésző bevételhez jutottak a bérbeadásból. A polgármester szerint azonban ebben az esetben nem a profit a fontos, hanem az, hogy megtisztítsák a várost a vizuális szmogtól.

Bevezető
Somorja |

Több óriásplakátot is eltávolítottak a napokban Somorján, az év folyamán tovább harcolnának a vizuális szmog ellen a felső-csallóközi városban. A cél az, hogy felszámolják a reklámfelületeket.

Település / hely
Somorja

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment