Search by category:
Egyéb kategória

Dédunokákkal „áll bosszút” a 98 éves magyar TikTok sztár

Dédunokákkal „áll bosszút” a 98 éves magyar TikTok sztár
Sudár Éva
2022. 01. 20., cs – 09:34

2022. január 20., csütörtök – 09:34
Friss ikon
Off

Törzs

Ebert 1923-ban született Magyarországon, Engelman Lívia néven, a családjának textilkereskedése volt: az üzlet és a ház ma is áll Bonyhádon, a Szent Imre herceg utcában, szemben az általános iskolával.

A családot 1944-ben deportálták az auschwitzi koncentrációs táborba. Édesanyját, öccsét és húgát ott gyilkolták meg. Négy hónap elteltével Ebertet és két másik nővért kényszermunkára küldték egy Lipcse melletti hadianyaggyárba, ahonnan amerikai csapatok menekítették ki. Svájcon és Izraelen keresztül 1967-ben érkezett Angliába három gyermekével.

Mostanra a TikTok 98 éves csillaga. „Először túl kellett élnem a haláltábort, aztán elérnem ezt a kort. A csecsemő a legjobb bosszú a nácik ellen” – idézte őt dédunokája a Twitteren, amelyet már több mint 125 ezren lájkoltak. Lily ugyanis már 35-szörös dédnagymama, 1,6 millió követője van TikTok-fiókjának (melyet dédunokája kezel), s kiadott egy könyvet (ami magyarul is megjelent), amelyhez Károly herceg is hozzájárult.

Bevezető

A holokausztot túlélő, magyar születésű 98 éves Lily Ebertnek, 35-szörös dédnagymamának több mint másfél millió követője van a TikTokon.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment