Search by category:
Egyéb kategória

Az omikron-fertőzöttek között háromszor oltottak is vannak

Az omikron-fertőzöttek között háromszor oltottak is vannak
Balaskó Réka
2022. 01. 21., p – 15:03

2022. január 21., péntek – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákiában az új omikron változat dominál, jelenleg 282 megerősített eset van, de a szakértők szerint a valóságban ez a szám sokkal magasabb.

Az omikron változat éppen azért ad okot aggodalomra, mert akár a kétszer oltott személyeket is képes megfertőzni. A világ, így Szlovákia is, ezért már több hónapja olt az emlékeztető védőoltással. Nálunk csaknem 1,3 millió ember kapta meg a harmadik adagot, ami a lakosság 24 százaléka. De nem ritka, hogy a harmadik dózissal rendelkezők is megjelennek a fertőzöttek között – írja a tvnoviny.sk.

Egy brit tanulmány szerint a Pfizer/BioNTech vakcina két adagja csak 33 százalékos védelmet nyújt az omikron változattal szemben. A kórházi kezelést azonban 70 százalékban megelőzi.

A kutatók azt is megállapították, hogy a vakcina harmadik adagja 71-76 százalékban hatékony az omikron ellen. Ez azt jelenti, hogy az emlékeztető oltással rendelkezők közül minden negyedik ember fertőződhet meg az új variánssal. 

Miért van egyre több pozitív az oltottak között? A szakértő válaszolt

A teljesen oltottak között egyre több a pozitív eset. A szakértő szerint ennek több oka is lehet.

(br, tvnoviny.sk)

Bevezető

Az Unilabs tanulmánya szerint az omikron minden negyedik háromszor oltott személyt képes megfertőzni, de enyhe lefolyással jelentkezik náluk a betegség, gyakran tüntetmentesek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment