Search by category:
Egyéb kategória

Már a Dunaszerdahelyi járásban is sok a fertőzött

Már a Dunaszerdahelyi járásban is sok a fertőzött
Nagy Roland
2022. 01. 21., p – 16:54

2022. január 21., péntek – 17:21
Friss ikon
Off

Törzs

Továbbra is magas az újonnan azonosított fertőzöttek száma, csütörtökön 7035 beteget találtak a PCR-tesztek segítségével. A növekmény minden bizonnyal a negyedik hullám berobbanását jelzi, tekintettel arra, hogy január első két hetében a napi fertőzöttszám tartósan 4000 alatt volt. A növekvő tendencia szinte egész héten tart, kedden és szerdán is több, mint 6000 új esetet regisztráltak. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a fertőzöttek 61 százaléka nem volt beoltva.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a vírus főleg az ország északi területein terjed, különösen Eperjes és Zsolna megyében magasak a számok.

Minden bizonnyal elkezdődött az újabb hullám

Pozsony |

A napi fertőzöttek száma kedden ismét megugrott. Az adatokból az látszik, hogy az újonnan azonosított betegek főként az ország északi régióiból kerülnek ki. Valószínű, hogy a megemelkedett számokért az omikron variáns a felelős.

Ezt alátámasztja, hogy a csütörtökön azonosított betegek közül a legtöbb Zsolna megyéből származik.

Emellett viszont egyes dél-nyugati régiókban is gyorsan terjed a vírus, különösen Dunaszerdahelyen és környékén.

„A múlt héthez képest jelentős emelkedést tapasztalunk a pozitív esetek számában”

– tájékoztatta lapunkat Vörös Terézia, a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője. Az év második hetében 649 pozitív esetet regisztráltak a Dunaszerdahelyi járásban, a harmadik héten csütörtökig már 1060 fertőzöttet azonosítottak. A hét közepén 60 alapiskolai osztály volt karanténban, az összes alapiskolai osztály 10 százaléka.

(nar, béva)

Bevezető
Dunaszerdahely |

Jelenleg az ország északkeleti régióiban terjed leggyorsabban a járvány, viszont néhány magyarlakta járásban is egyre magasabbak a számok, főleg Dunaszerdahelyen és környékén.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment