Search by category:
Egyéb kategória

Mit tegyen a szülő, ha pozitív a gyermeke tesztje?

Mit tegyen a szülő, ha pozitív a gyermeke tesztje?
Balaskó Réka
2022. 01. 21., p – 15:40

2022. január 21., péntek – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ha egy tanulónak pozitív az otthon végzett antigéntesztje, nem mehet iskolába vagy tanórán kívüli tevékenységre. A szülőnek telefonon kapcsolatba kell lépnie az orvosukkal, értesítenie kell az iskolát a pozitív tesztről, és be kell jelentkezni egy hivatalos antigéntesztre vagy PCR-tesztre a korona.gov.sk oldalon. Így a tanuló megerősített pozitív eredmény esetén igazolást kap arról, hogy átesett a betegségen.

“A pozitív tesztet produkáló diák osztályának otthon kell maradnia, hogy megelőzzük a koronavírus terjedését az iskolában” – közölte az oktatási minisztérium. Abban az esetben, ha az otthon pozitív eredményt mutató tesztet megerősítették egy mobil tesztelőponton, akkor a tanulóval szoros kapcsolatban álló diákoknak értesíteniük kell a körzeti orvosukat és tesztre kell jelentkezniük.

A pozitív tanuló vagy tanár osztályának ezt követően tíz napos karanténba kell vonulnia. A karantén hét nappal a pozitív személyekkel való utolsó érintkezés után megszüntethető, ha a PCR-teszt eredménye negatív.

Ha a tanuló háztartásában élő személy van karanténban, akkor a diák addig járhat iskolába, amíg a szülő nem kap megerősítést a fertőzésről.

Az omikron lassan minden családban megjelenhet – az infektológus szerint így kezelheti magát otthon!

Az omikron az előrejelzések szerint átveszi az irányítást Szlovákiában is, de az előző variánsokhoz képest azonban enyhébb tüneteket okoz, így sokan otthon is átvészelhetik. Ezt tanácsolja Sabaka infektológus!

(br)

Bevezető

Az egészségügyi minisztérium válaszolt.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment