Search by category:
Egyéb kategória

Mit tegyünk, ha elkapjuk az omikront?

Mit tegyünk, ha elkapjuk az omikront?
Nagy Roland
2022. 01. 21., p – 13:40

2022. január 23., vasárnap – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákiában az utóbbi három napban jelentősen megugrott az újonnan azonosított fertőzöttek száma. Kedden és szerdán már több mint hatezer, csütörtökön pedig már több mint hétezer beteget találtak. A járványügyi szakértők szerint ez egyértelműen arra utal, hogy a szomszédos országokhoz hasonlóan már nálunk is elkezdődött a negyedik hullám.

Minden bizonnyal elkezdődött az újabb hullám

Pozsony |

A napi fertőzöttek száma kedden ismét megugrott. Az adatokból az látszik, hogy az újonnan azonosított betegek főként az ország északi régióiból kerülnek ki. Valószínű, hogy a megemelkedett számokért az omikron variáns a felelős.

Az eddigi tapasztalatok alapján az omikron sokkal gyorsabban terjed, mint a korábbi mutációk, vagyis sokkal több ember fertőződhet meg, mint az előző hullámok idején. Mivel azonban kevesebb eséllyel okoz súlyos lefolyást, ezért feltehetően a következő hetekben sokan lesznek majd otthoni izolációban, amíg a szervezetük le nem győzi a vírust. Az egészségügyi minisztérium már elismerte, számolnak azzal a lehetőséggel, hogy a sok fertőzött miatt bizonyos szolgáltatások akadozhatnak az országban. Az orvosi rendelőkre is valószínűleg hatalmas nyomás nehezedik majd, így elképzelhető, hogy nehéz lesz felvenni a kapcsolatot a körzeti orvossal.

A részleketet az alábbi galériában találják:

Mit tegyünk, ha elkapjuk az omikront?
2022. 01. 21., p – 14:12
Nagy Roland
Gallery images

Leírás

TASR-felvételek

Bevezető
Pozsony |

Milyen tüneteket okoz az omikron variáns? Mennyi ideig lappanghat, és meddig tart a betegség lefolyása? Mi a helyzet a karanténszabályokkal? A negyedik hullám berobbanása előtt összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment