Search by category:
Egyéb kategória

Illegális bevándorlókat fogtak a vonaton, kiutasítják őket az országból

Illegális bevándorlókat fogtak a vonaton, kiutasítják őket az országból
Mészáros Richárd
2022. 01. 22., szo – 14:57

2022. január 22., szombat – 15:17
Friss ikon
Off

Törzs

A pozsonyi vasúti rendőrök az egyik járaton két tunéziai, egy másik vonaton pedig két szíriai állampolgárt találtak. Eközben a zólyomi vasúti rendőrök is átvizsgáltak egy nemzetközi gyorsvonatot, amelyen további két tunéziai és egy marokkói állampolgár utazott. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát – számolt be a rendőrség a közösségi hálón.

Mint kiderült, Ausztriába és Németországba, néhány közülük Hollandiába tartottak. Légi járművel, csónakkal, vonattal, taxival és gyalog, valamint embercsempészek közreműködésével érkeztek Szlovákiába. A Tunéziából és Marokkóból származó bevándorlók Törökországon, Görögországon, Albánián, Montenegrón, Szerbián és Magyarországon, míg a Szíriából érkezők Törökországon, Görögországon, Albánián, Koszovón, Szerbián és Magyarországon átjutva érkeztek Szlovákiába. Az útjukat egy embercsempész is segítette, aki egy applikáción keresztül látta el őket tanácsokkal.

Az ügyet az idegenrendészetnek továbbították, akik elrendelték az érintettek kiutasítását az országból, valamint megtiltották számukra, hogy az elkövetkezendő három évben Szlovákia, illetve az Európai Unió országainak területére lépjenek.

Bevezető

Az úti céljuk Ausztria, Németország, illetve Hollandia volt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment