Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Vasárnap tartották a Csemadok országos emlékműsorát

GALÉRIA: Vasárnap tartották a Csemadok országos emlékműsorát
Hegedűs Norbert
2022. 01. 23., v – 18:09

2022. január 23., vasárnap – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

Vasárnap 15 órakor a Galántai Városi Művelődési Központ színháztermében tartotta a Csemadok a magyar kultúra napja alkalmából rendezett országos emlékműsorát, ahol átadtál a Csemadok-díjakat. A kultúrműsorban felléptek az elmúlt évek országos rendezvényeinek győztesei, díjazottjai. Csemadok Életmű Díjat kapott Jókai Mária (Aha) a magyarságért és a Zoboraljáért végzett munkásságért, Lajos András (Dunamocs), aki 50,  Losonszky Margit (Feketenyék), aki 40 éve áll a Csemadok helyi alapszervezetének élén, valamint Tóth Miklós (Kecső). A Csemadok Közművelődési Díj kitüntetettjei Balta Aranka (Pozsony), Cerovsky Gyula (Rimaszombat), Mitro Csaba (Abaújszina), Nagy Teréz (Ipolynyék), Rigó Sándor (Pozsonyeperjes), Varga Éva (Lédec), Varga Lívia és Norbert (Fülek) lettek. Gyurcsó István Díjat kapott Dunajszky Géza (Pozsony) és Jégh Izabella (Pozsony), Fábry Zoltán Díjat pedig Kertész Attila (Pécs). 

Vasárnap tartották a Csemadok országos emlékműsorát
2022. 01. 23., v – 18:13
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A rendezvényt a járványügyi előírásoknak megfelelően az ún. OP rendszerben tartották meg. Az emlékműsort a YouTube videómegosztó oldalon online közvetítették. Részletes beszámolónkat a rendezvényről a keddi lapban olvashatják.

Bevezető

Két év kényszerkihagyás után korlátozásokkal, de megtartották a Csemadok hagyományos, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségét, ahol kiosztották a Csemadok-díjait.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment