Search by category:
Egyéb kategória

Az elemző szerint ez vár ránk a koronavírus után!

Az elemző szerint ez vár ránk a koronavírus után!
Balaskó Réka
2022. 01. 24., h – 10:40

2022. január 24., hétfő – 11:34
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi ellátás jövője az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) egyik témája. Továbbá tárgyalja az Európai Egészségügyi Unió (EHU) kiépítését is, amelynek célja, hogy jobban és hatékonyabban reagálhassunk a jövőbeli veszélyekre.

„(Az EHU) rendkívül érzékeny kérdés, mivel a legtöbb uniós tagállam évekig harcolt ellene. Én is azok közé tartoztam, akik örültek annak, hogy (az egészségügyben) rendelkezhetünk némi autonómiával. Azonban átgondoltam a véleményemet, és úgy gondolom, hogy az Európai Bizottságnak (EB) nagyobb befolyást kell gyakorolnia az egészségügyre” – mondta Smatana a TASR TV-nek.

Az elemző méltatta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) munkáját is a világjárvány elleni küzdelemben. „Mind az EMA, mind az ECDC nagyon jól végzi a munkáját. Ha nem lenne az Európai Gyógyszerügynökség, el sem tudom képzelni, mivel oltanánk ma… Az ECDC felügyelte az összes intézkedést, elvégezte a felülvizsgálatokat, a koncepciókat és a tanulmányokat, amelyekből a mi szakértői konzorciumunk is merített” – mondta Smatana.

Az Európai Unió szerinte még nagyobb hatást gyakorolhatna egyes tagállamaira. Véleménye szerint azonban kulcsfontosságú, hogy a fontos mutatók regionális különbségeit megszüntessék.

Smatana azt is elárulta, hogy mi vár ránk a koronavírus után. A választ a galériában találja!

Az elemző szerint ez vár ránk a koronavírus után!
2022. 01. 24., h – 10:45
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr, pluska

A WHO útmutatót készített azoknak, akik átestek a koronavíruson

Az útmutató arról ad tájékoztatást, hogy az emberek hogyan alkalmazhatják az egyes gyakorlatokat otthon, szakember felügyelete nélkül, és hogyan javíthatják légzésüket, enyhíthetik a stresszt, csökkenthetik az étvágytalanaságukat.

(br, pluska)

Bevezető

A koronavírus világjárvány rávilágított arra, hogy a válságkezelés javítására van szükség. Érdemes fontolóra venni, hogy vajon az Európai Uniónak nagyobb befolyást kellene-e gyakorolnia az egyes tagállamokra az egészségügyi kérdésekben – mondta Martin Smatana egészségügyi elemző.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment