Search by category:
Egyéb kategória

Folytatódik az északi elkerülő építése Dunaszerdahelyen

Folytatódik az északi elkerülő építése Dunaszerdahelyen
Kiss Bartalos Éva
2022. 01. 26., sze – 10:58

2022. január 26., szerda – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

2018-ban adták át az északi elkerülő első szakaszát, amellyel összekötötték a 63-as elsőrendű főútról Csallóközkürt, Nagyudvarnok és Kisudvarnok felé tartó, illetve a falvakból Dunaszerdahelyre érkező forgalmat. Az elkerülő a Kisudvarnoki út és a Sport utca összekötésével lesz teljes, a város honlapján olvasható tájékoztatás szerint ez még idén elkészülhet. „Nem csak területfejlesztésről van szó, hanem a közlekedés biztonságának és folyamatosságának növelése is fontos.

Csúcsidőben megtelik a műjégpálya mögötti útszakasz, az új útnak köszönthetően tehermentesíthetjük a Gyurcsó István utcát, elterelhetjük a forgalmat a lakótelepekről és nem terheljük meg a központot”

– indokolta a beruházás szükségességét a képviselő-testület legutóbbi ülésén Hájos Zoltán polgármester. „Az útszakasz elkészülte után a Komáromi és a Galántai út irányából a belvárost kikerülve az elkerülő út teljes szakaszán el lehet majd jutni az Észak II-es lakótelepre” – írták a beruházásról a város honlapján. Hájos Zoltántól megtudtuk, folyamatban van az építéshez szükséges engedélyek beszerzése. „Az építési engedély jóváhagyása jól halad, a vízközmű engedélyezése a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal feladata, ez még nincs kiadva. A szükséges fák kivágására is a járási hivatal ad engedélyt, ezt február végéig kellene kiadni. Ha ezeket megkapjuk,  még idén elkészülhet az út” – közölte a polgármester.

A kivitelezés miatt közel 60 fát és bokrot kell kivágni, de a polgármester azt ígérte, hogy a közelben tervezett városligetben és a környéken legalább háromszor több fát ültetnek ki a 30-40 éves beteg jegenyefák helyett. Járda, kerékpárút és közvilágítás is tartozik majd az új útszakaszhoz, amelytől azt is remélik, hogy kiszorítja a jelenleg használt gyalogút mellett létrehozott szemétlerakatokat. A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén az építéshez szükséges fakivágást, valamint a gázvezeték áthelyezését is jóváhagyta.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Idén folytatódik a városi elkerülőút építése. A Kisudvarnoki utat és a Sport utcát összekötő záró szakasszal teljes lesz az északi elkerülő, amelytől nemcsak a belvárosi utak tehermentesítését remélik, hanem azt is, hogy ezzel felszámolhatják a környéken lévő illegális hulladéklerakatokat.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment