Search by category:
Egyéb kategória

Elfogták a németországi rendőrgyilkosokat

Elfogták a németországi rendőrgyilkosokat
Hegedűs Norbert
2022. 01. 31., h – 18:51

2022. január 31., hétfő – 19:46
Friss ikon
Off

Törzs

A kettős rendőrgyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban. Elkövetésével a nyugat-pfalzi rendőrkapitányság közleménye szerint egy 38 éves német férfit, Andreas Johannes Schmittet gyanúsítják. Sulzbachban késő délután elfogták a másik elkövetőt, egy 32 éves férfit is, azonban nem kizárt, hogy voltak további tettestársak is. A Der Spiegel hírmagazin értesülése szerint a 38 éves feltételezett elkövető vadhúskereskedést és pékséget üzemeltet a bűncselekmény helyszínétől mintegy 50 kilométerre fekvő Neunkirchenben.

Az eddigi adatok szerint hajnali 4 óra 20 perc körül, forgalomellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, aki rutin járőrszolgálatot teljesített. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt. Az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek. A 22-es számú járási úton Mayweilerhof és Ulmet település térségében megállítottak egy gyanús járművet. Első rádióüzenetükben bejelentették, hogy vad tetemére bukkantak a csomagtartóban, ezért alaposabb ellenőrzést kezdenek. A második – és utolsó – rádióüzenet egy segélykiáltás volt. „Lőnek ránk!” – mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat. A helyszínre erősítést küldtek, de a bajba jutott kollégákon már nem lehetett segíteni. A Bild című lap információi szerint a 24 éves áldozat – aki még a gyakornoki idejét töltötte – már halott volt, amikor az erősítés megérkezett, 29 éves társa röviddel később halt meg. A női rendőrnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végeztek vele. Idősebb kollégájának még sikerült előhúznia szolgálati fegyverét. Kiürítette a teljes tárat, de végül lelőtték őt.

Az eset országszerte megdöbbenést váltott ki. „Az indítéktól függetlenül ez a cselekmény kivégzésre emlékeztet, és azt mutatja, hogy a rendőrök minden nap az életüket kockáztatják a biztonságunkért” – írta a Twitteren Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter. Kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak Malu Dreyer tartományi kormányfő, aki elrendelte, hogy a gyász jeleként eresszék félárbocra a zászlót valamennyi közintézménynél, és tűzzenek ki gyászszalagot minden rendőrautóra Rajna-vidék-Pfalzban. A négymillió lakosú tartományban a kuseli esettel együtt 16 rendőrt öltek meg szolgálat közben a második világháború óta. (MTI, TASR)

Bevezető

Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben Németországban hétfőre virradóra, a feltételezett elkövető ellen nyilvános körözést adtak ki.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment