Search by category:
Egyéb kategória

Hamarosan újabb könyvkuckóval bővül Nagykapos belvárosa

Hamarosan újabb könyvkuckóval bővül Nagykapos belvárosa
Németi Róbert
2022. 01. 31., h – 14:55

2022. január 31., hétfő – 15:34
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy azt lapunknak Gabriela Fedičová, a Felelősségteljes nagykaposiak polgári társulás tagja elmondta, a ötlet bevált, a helyiek kifejezetten nagy érdeklődéssel válogatnak a fabódékban elhelyezett könyvekből. „Én azt hiszem, hogy nagyon kulturált és felelősségteljes olvasóink vannak. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a világ számos más településén is vannak ilyen és hasonló, úgynevezett közösségi könyvtárak, de a legtöbbjük általában egy felújított telefonfülkében vagy egy kiszuperált madáretetőben kap helyet. A mi könyvkuckóink azért másak, mert nálunk olyan faházikókat alakítottunk át és szépítettünk meg, melyekbe be lehet menni és egyenest a könyvespolcokról lehet válogatni. Az első könyvkuckót múlt év áprilisában nyitottuk meg a városi hivatal előtti téren, de mivel láttuk, hogy valóban sokan kölcsönöznek ki belőle könyveket, úgy döntöttünk, hogy egy másikat is létrehozunk. Az utóbbi a Képzelet háza nevet kapta” – tudatta lapunkkal Fedičová. A könyvkuckó ugyanazon az alapelven működik, mint bármelyik másik, egy kikölcsönzött könyvért cserébe egy másikat kell a polcon hagyni.

Magyar, Szlovák, Angol, Német

Fedičová azt állítja, hogy a két kuckó szinte minden olvasni vágyó igényeit kielégíti. „A kötetek nemcsak hogy többnyelvűek, de a különféle műfajokból is bőven lehet válogatni. Az olvasók naponta reggel kilenc és este hét óra között válogathatnak és hozhatnak új könyveket. Most már valóban jól működik a viszek-hozok alapú rendszer, persze ez azoknak is köszönhető, akik az első házikó beindítása során saját könyvtáraikból ajánlottak fel számunkra kisebb-nagyobb gyűjteményeket. Nagyon büszkék vagyunk a lakosok hozzáállására, hiszen eddig még egyetlen könyvnek sem veszett nyoma. A kuckók sikerességére való tekintettel azon gondolkodunk, hogy hamarosan egy újabbat hozunk létre a város valamelyik másik pontjában” – zárta Gabriela Fedičová.

Bevezető
Nagykapos |

Egyre több helyi olvasó érdeklődését keltik fel azok az úgynevezett közösségi könyvkuckók, melyeket az Unv-vidéki Nagykapos közterületein alakítottak ki és hoztak létre a helyi szabadidőközpont tagjai a városi önkormányzat segítségével.

Település / hely
Nagykapos

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment