Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: A következő napokban akár félmillió fertőzött is lehet egyidejűleg az országban

Lengvarský: A következő napokban akár félmillió fertőzött is lehet egyidejűleg az országban
Mészáros Richárd
2022. 02. 01., k – 13:50

2022. február 1., kedd – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi tárca vezetője szerint a következő időszakban akár félmillió koronavírus-fertőzött is lehet az országban egyidejűleg, ez pedig a teljes lakosság tíz százalékát jelentené.

A szaktárca vezetője úgy véli, a Novavax új vakcinája növelheti majd az oltási kedvet. Az oltóanyagból 340 ezer érkezik február 21-én. Lengvarský sikerként könyvelte, hogy a vakcina harmadik dózisával történő oltás hamar lezajlott. Meglátása szerint ehhez hozzájárulhatott az oltás felvételéért járó 300 eurós jutalom.

Az egészségügyi alkalmazottak béremelésével kapcsolatban elmondta, a tárca arra vár, hogy az Igor Matovič vezette pénzügyminisztérium felszabadítsa az ehhez szükséges anyagi forrásokat.

Lengvarský szerint a nővérek bére száz, de akár kétszáz euróval is nőhet. „Nagyon korrekt párbeszédet folytatunk ezzel kapcsolatban a pénzügyminiszter úrral” – fűzte hozzá.

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Folyamatosan nő a koronavírus-fertőzöttek, valamint a betegség miatt kórházi ellátásra szoruló páciensek száma. Az elkövetkezendő két-három hétben akár ötezer beteg is kórházba kerülhet – jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügy-miniszter kedden a Radio Expres műsorában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment