Search by category:
Egyéb kategória

A Covid a gyermekeknél is hosszú távú következményekkel járhat

A Covid a gyermekeknél is hosszú távú következményekkel járhat
Balaskó Réka
2022. 02. 02., sze – 08:42

2022. február 2., szerda – 08:47
Friss ikon
Off

Törzs

„Némelyik tünet nem súlyos, és nagyon gyorsan elmúlik kezelés nélkül, némelyik viszont kezelést igényel” – idézte a Denník N a pediatridetom.sk weboldalt, amely mögött Elena Prokopová gyerekorvos, a szakértői konzílium tagja is áll.

Egyelőre nem rendelkeznek pontos adatokkal arról, hogy a gyermekek hányada küzd a hosszú távú következményekkel – közölte a Denník N. „A tudományos szakirodalomban olyan becslések olvashatók, amelyek szerint a serdülők és fiatal felnőttek több mint felénél a betegség után több mint 6 hónappal is tartósan fennállnak a tünetek. Arról is van információ, hogy a 2 és 11 év közötti gyermekek körülbelül 13 százalékánál, valamint a 12 és 16 év közötti gyermekek közel 15 százalékánál a betegség után 5 héttel jelentkeznek a tünetek” – írja a lap a pediatridetom.sk alapján.

A gyermekorvosok hozzátették, hogy a hosszú távú következmények „olyan gyermeknél is jelentkezhetnek, akik az akut betegség alatt teljesen tünetmentesek voltak”.

Az ÚVZ figyelmeztet: Erre ügyeljen az omikron-hullám alatt!

A Közegészségügyi Hivatal figyelmezteti a pozitív személyeket, hogy értesítsék eredményükről azokat, akikkel érintkeztek.

(denníkn)

Bevezető

A gyerekorvos szerint ezek a következmények akkor is megjelenhetnek, ha a gyermek tünetmentes volt a fertőzés idején.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment