Search by category:
Egyéb kategória

Az osztályok 79,4 százalékában folyik jelenléti oktatás

Az osztályok 79,4 százalékában folyik jelenléti oktatás
Hegedűs Norbert
2022. 02. 02., sze – 15:26

2022. február 2., szerda – 16:19
Friss ikon
Off

Törzs

Síthová elmondása szerint jelenleg a diákok valamivel kisebb hányada vesz részt jelenléti oktatáson, mint egy héttel korábban. Hozzátette: számítottak erre, és fel is készültek rá. Rámutatott, hogy továbbra is többségben vannak azok az iskolák, ahol egyetlen osztály sincs karanténban.

Az iskolai alkalmazottak nem egész 5 százaléka, az összes diáknak pedig 3,1 százaléka COVID-pozitív. Az államtitkár rámutatott, hogy nem minden távoktatást abszolváló tanuló COVID-pozitív.

Ami a pozitivitást illeti, Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter elégedett az iskolák helyzetével. „Eddig ugyanúgy növekedtünk, mint más ágazatokban, jelenleg az esetszámot tekintve stagnálunk. A jövő hét fontos lesz abból a szempontból, hogy folytatódik-e a stagnálás, vagy kiderül, hogy fordulóponthoz érkeztünk, és csökkenni kezd az esetszám” – mondta a tárcavezető.

Gröhling támogatná, hogy külföldi mintára nálunk is csak a pozitív teszteredményt produkáló tanuló kerüljön karanténba. Ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy a kisebb tanulók karanténba zárása miatt sok szülő kiesik a munkából. Hozzátette: a módosítást az egészségügy-miniszternek vagy a tiszti főorvosnak kell javasolnia. Úgy véli, már a következő napokban vagy hetekben sor kerülhet erre, hiszen a jelenlegi helyzet komoly problémákat okoz.

Az oktatási tárca képviselői a napokban fognak tájékoztatni az iskoláknak szánt antigén öntesztek beszerzéséről.  A kormány szerdán elnapolta az Európai Bizottság közös tesztbeszerzésével kapcsolatos javaslat megvitatását.

Bevezető

Pillanatnyilag az iskolai osztályok 79,4 százalékában folyik jelenléti oktatás. Ezt a szerdai kormányülés alatt jelentette ki Svetlana Síthová, az oktatási minisztérium államtitkára. Az iskolák több mint 90 százaléka szolgáltatott adatokat a tárcának. Az elmúlt héten megdőlt az iskolai öntesztelés rekordja, összesen 617 964 öntesztet végeztek el.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment