Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Az omikron hullám lecsengése után valószínűleg enyhíteni fogunk

Heger: Az omikron hullám lecsengése után valószínűleg enyhíteni fogunk
Hegedűs Norbert
2022. 02. 02., sze – 11:20

2022. február 2., szerda – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányfő megjegyezte, hogy pillanatnyilag a rohamos növekedés fázisában vagyunk, de ez a hullám szerinte gyorsan le fog csengeni. „Ami a kórházakat illeti, a helyzet kielégítő, az ágykapacitásnak még az egyharmada sem telt meg” – jegyezte meg Heger, hozzátéve: szerdán tárgyalni fognak az átcsoportosított ágyak számának növeléséről.

„Úgy néz ki, hogy a kórházba került páciensek esetében is gyengébb lesz a betegség lefolyása, így valószínűleg nem lesz tömeges igény a lélegeztetőgépekre” – vélekedett a miniszterelnök. Elismételte, hogy még mindig a védőoltás a COVID-19 betegség leghatékonyabb ellenszere, a vakcina pedig mindenki számára elérhető.

Vladimír Lengarský (OĽANO-jelölt) szerint számítani lehetett a magas esetszámra. Azt javasolja, hogy a cégek folytassák a tesztelést.

Bevezető

Az omikron hullám lecsengése után Szlovákia más országokhoz hasonlóan valószínűleg enyhíteni fog az óvintézkedéseken. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a szerdai kormányülés előtt, hozzátéve: erről még egyeztetni fog a szakmai konzílium tagjaival.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment