Search by category:
Egyéb kategória

Nem emelkedett a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma

Nem emelkedett a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma
Száz Ildikó
2022. 02. 02., sze – 13:35

2022. február 2., szerda – 15:17
Friss ikon
Off

Törzs

Ján Baček, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet szóvivője arról tájékoztatta szerdán a lapunkat, hogy a koronavírus-fertőzöttek számára elkülönített 90 betegágyból jelenleg 33 foglalt. Három fertőzött beteget a kórház intenzív klinikáján ápolnak. Hasonló volt a helyzet január utolsó hetében, amikor 32 koronavírus-beteget ápoltak az érsekújvári egészségügyi központban. Tavaly az év utolsó két hónapjában folyamatosan 85 fertőzöttet ápoltak. Továbbra is működik az oltópont a kórház gyermekgyógyászati részlegénél elkülönített termekben, hétköznapokon 8 és 13 óra között a regisztráltak, 13 és 16 óra között a gyerekek és a nem regisztrált lakosok vehetik fel a védőoltást. Hétvégén 8 és 16 óra között is oltanak, a gyerekeket 12 és 14 óra között. Az egészségügyi központba érkezőket a sürgősségi betegellátó központnál osztályozzák. A kórház ezekben a napokban igényelt az egészségügyi minisztériumtól újra vörös sátort, hogy az érkezők szűrését a központ hátsó bejáratához helyezzék át. Léván az Agel kórházában jelenleg 5 koronavírus-fertőzött beteget ápolnak, egy fertőzött van lélegeztető gépen. Január derekán még 12 koronavírus-fertőzött beteget ápoltak a lévai egészségügyi központban, közülük hárman lélegeztető gépre szorultak. A lévai kórház oltópontján idén februártól keddenként 7.30 és 11 óra között, más napokon 7.30 és 8.30 között már a gyerekeket is beoltják, amihez kérik a gyerekorvos ajánlását és az előzetes regisztrációt. Katarína Strošková, a lévai kórház oltópontjának vezetője arról is tájékoztatta a lakosokat a kórház honlapján, hogy az egykori radiológiai központban lévő oltóponton továbbra is felvehetik a védőoltást a felnőttek, de csak hétköznapokon. A regisztrált felnőttek 8.30 és 13 óra között érkezhetnek, a nem regisztrált felnőttek 11 és 13 óra között, a súlyos betegek 13 és 15 óra között.

Vágsellyén a Nyitra megye önkormányzata által működtetett, rendelőintézetben lévő oltóponton ezen a hétvégén is felvehetik a lakosok a védőoltást. Már csak szombaton oltanak 8 és 15 óra között. Róbert Andráši városi és megyei képviselő arról tájékoztatta a lakosokat, hogy valószínűleg egy időre ez lesz az utolsó oltási lehetőség, mert csökkent az érdeklődés a lakosok részéről.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Az utóbbi napokban 2288 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Nyitra megyében, ebből 471 személyt az érsekújvári, 387 személyt a lévai és 81 személyt a vágsellyei térségben. A fertőzöttek többsége nem szorul kórházi ellátásra.

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment