Search by category:
Egyéb kategória

Jaroslav Naď aláírta a védelmi szerződést az USA-val

Jaroslav Naď aláírta a védelmi szerződést az USA-val
Balaskó Réka
2022. 02. 04., p – 08:26

2022. február 4., péntek – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A Szlovákia és az Amerikai Egyesült Államok közötti kétoldalú együttműködés már régóta kiváló szinten működik. Az USA-val folytatott védelmi együttműködés jelentősen hozzájárult a Szlovák Fegyveres Erők, a Különleges Légierő és a Különleges Műveleti Erők sikeres átalakításához és modernizálásához. Ma megfelelő jogalapot biztosítunk ennek az együttműködésnek. Ez a transzatlanti biztonság iránti közös elkötelezettségünket fejezi ki NATO-szövetségesként ” – mondta Naď az aláírást követően.

Hangsúlyozta azt is, hogy az USA stratégiai szövetségese Szlovákiának nemcsak a szlovák fegyveres erők modernizálásának időszakától, hanem az önálló Csehszlovákia megalakulásától vagy országunk NATO-ba való integrálásától.

„Ez a megállapodás megkönnyíti fegyveres erőink számára a közös védelem, például a közös hadgyakorlatok koordinálását. Rendszeresebb konzultációkat hoz létre országaink között a polgárainkat, a nemzetközi békét és a biztonságot fenyegető veszélyekről” – mondta Blinken.

A szerződést még jóvá kell hagynia a parlamentnek, és az elnöknek is ratifikálnia kell.

Bevezető

Szlovákia és az Egyesült Államok védelmi szerődést kötöttek Washingtonban. Szlovákia részéről Jaroslav Naď védelmi miniszter, az USA részéről pedig Antony Blinken külügyminiszter írta alá.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment