Search by category:
Egyéb kategória

ÉLŐ: Kisebb cirkusz kíséri a parlamentben a védelmi szerződésről szóló vitát

ÉLŐ: Kisebb cirkusz kíséri a parlamentben a védelmi szerződésről szóló vitát
Hegedűs Norbert
2022. 02. 08., k – 13:55

2022. február 8., kedd – 13:59
Friss ikon
On

Törzs

14: 35

Elutasította a parlament kedden Ondrej Ďurica (független) képviselő javaslatát, hogy hirdessenek népszavazást arról, használhat-e az amerikai hadsereg katonai bázisokat Szlovákia területén.

Ugyancsak elutasította a törvényhozás Milan Urban és Miroslav Suja (függetlenek) kötelező oltással kapcsolatos javaslatát. A két képviselő azt szerette volna elérni a közegészségügyi törvény módosításával, hogy pusztán az egészségügyi tárca által kiadott rendelettel ne lehessen kötelezővé tenni a Covid-19 elleni oltást Szlovákiában. (tasr)

Korábban:

Eredetileg Maroš Žilinka főügyész is fel akart szólalni a kérdésben, de a képviselők úgy döntöttek, hogy nem kíváncsiak a véleményére, így Žilinka elhagyta a plénumot.

Ezt követően két ĽSNS-es képviselő egy szlovák zászlóval állt a szónoki pult elé, mire két SaS-es képviselő eléjük állt egy ukrán zászlót lobogtatva. Az egyik kotlebás képviselő erre kitépte az ukrán zászlót a kezükből és az egyis SaS-es maszkját is letépte.

VIDEÓ az incidensről ITT.

Ezt követően jaroslav Naď védelmi miniszternek kellett volna beszélnie, de az ellenzéki padsorokból sípolással köszöntötték. Marián Kotleba odalépett Naďhoz, erre az ülést berekesztették, hogy a képviselői grémium ülésezzen.

A két kotlebás képviselő továbbra is elfoglalja a szónoki pultot. Maszkok nélkül állnak ott, annak ellenére hogy Boris Kollár házelnök kiutasította őket a teremből.

Időközben Jaroslav Naď védelmi miniszter megkezdte előadását, de az ellenzék ezt hangos füttyszóval és gajdolással kíséri, így Naďot alig lehet hallani.

Aki élőben követné az eseményeket, az alább megteheti:

Bevezető

A parlament kedden tárgyal az USA-val kötött védelmi szerződésről, az ülést az első pár perc után be kellett rekeszteni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment