Search by category:
Egyéb kategória

Ne higgyenek az álhíreknek, sok ember halálát okozták – figyelmeztet a rendőrség!

Ne higgyenek az álhíreknek, sok ember halálát okozták – figyelmeztet a rendőrség!
Balaskó Réka
2022. 02. 08., k – 11:12

2022. február 8., kedd – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrség egyre gyakrabban foglalkozik az álhírekkel és azok terjesztőivel, mivel azokat nem nehéz nyomon követni a profilinformációk vagy az IP-cím szerint. Tavaly a rendőrség gyakran kopogtatott a számítógép billentyűzete mögött rejtőzködő „hősök” ajtaján. „A trencséni kerületi rendőrség elment ellenőrizni egy bizonyos Janette státuszából származó információt, miszerint valaki pénzt ajánl, ha a halál okaként a koronavírust jelöli meg, és három nyugdíjas meghalt az oltás után. A reakciója? Én csak hallottam ezeket a dolgokat, sajnálom az egészet” – írta a rendőrség arról, hogyan néz ki a gyakorlatban a hoaxok terjesztőinek felkutatása.

Ami még rosszabb, hogy az álhírek tavaly számos halálesetért voltak felelősek. „Az átverésekbe vetett hit sok szlovák állampolgár életébe került. A COVID-19 vírussal fertőzött, súlyos betegségben szenvedő betegek bevallották, hogy nem védekeztek, és nem oltatták be magukat, mert hittek a téves információkban. Az egyik esetben a helyzet annyira elfajult, hogy egy kritikus állapotban lévő, oltatlan beteg fenyegetően utasította az egészségügyi dolgozókat mielőtt lélegeztetőgépre került, hogy nem akarja felvenni az oltást, ő is néhány nappal később meghalt” – közölte a rendőrség.

Riasztó az csehországi Hana Horká († 57) énekesnő esete is, aki állítólag szándékosan fertőződött meg a koronavírussal, hogy immunitást szerezzen, és ne kelljen beoltatni magát. Sajnos, ő is belehalt a betegségbe.

Mi az álhírterjesztők célja? A rendőrség válaszolt! Folytatás a galériában!

Ne higgyenek az álhíreknek, sok ember halálát okozták – figyelmeztet a rendőrség!
2022. 02. 08., k – 11:22
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: rendőrség

(pluska, pz sr)

Bevezető

Fehér koporsók, amelyeken az oltásnak áldozatul esett gyermekek nevei szerepelnek, „szakértő”, aki azt állítja, hogy az oltóanyagban olyan mérgek vannak, amelyek szív- és agygyulladást vagy szervi károsodást okoznak. Az ilyen álhíreket nemrégiben felváltották a háborúval vagy az amerikai csapatok inváziójával kapcsolatos összeesküvés-elméletek. Voltak olyanok, akik ezen kitalációk miatt vesztették életüket….

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment