Search by category:
Egyéb kategória

Az elemzők figyelmeztetnek: ismét emelkedik a kórházban kezelt betegek száma

Az elemzők figyelmeztetnek: ismét emelkedik a kórházban kezelt betegek száma
Balaskó Réka
2022. 02. 09., sze – 12:41

2022. február 9., szerda – 14:47
Friss ikon
Off

Törzs

„A kórházakban 2283 Covid-19-cel fertőzött beteg van, 298 embert ápolunk intenzív osztályon, 135 páciensnek van szüksége mesterséges lélegeztetésre. A kórházba kerültek több mint 74 százaléka oltatlan, vagy csak egy adag oltóanyaggal rendelkezik” – erősítette meg Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

A Dáta bez pátosu elemzői minden kétséget kizáróan arra számítanak, hogy az elkövetkező napokban a kórházba kerülők száma rohamosan emelkedni fog. „Most akár napi 100 beteggel is nőhet a számuk, különösen a hétvégén, amikor több a felvétel, de kevesebb az elbocsátás” – írták a közösségi oldalon.

Szerintük különösen azokon a helyeken növekszik a kórházi páciensek száma, ahol a legtöbb a pozitív eset, így északon, délen, Árván és a nagyvárosokban. Az olyan járások, mint a Dunaszerdahelyi, ahol magas az oltott idősek aránya, jobb helyzetben lesznek.

A jó hír az, hogy az omikronos betegek az adatok szerint rövidebb ideig maradnak kórházban, mint a delta esetében. „A betegek enhyébb tünetekkel küzdenek, és kevesebb az intenzív osztályra vagy lélegeztetőgépre kerülő páciens” – tették hozzá az elemzők.

(pluska)

Bevezető

Tavaly novemberben, amikor a kórházi betegek száma meghaladta a 3000-es határt, azt mondták, hogy egészségügyi rendszerünk nem lesz képes megbirkózni a betegek emelkedő számával. Most ismét emelkedik a görbe, már több mint 2 000 személy van kórházban. A Dáta bez pátosu elemzői elmondták, mire számíthatunk, és hol lesz a legrosszabb a helyzet!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment