Search by category:
Egyéb kategória

Eldőlt, a parlament jóváhagyta az USA és Szlovákia közti védelmi megállapodást!

Eldőlt, a parlament jóváhagyta az USA és Szlovákia közti védelmi megállapodást!
Nagy Roland
2022. 02. 09., sze – 11:00

2022. február 9., szerda – 11:41
Friss ikon
Off

Törzs

A szavazást hatalmas káosz előzte meg. Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden a szélsőjobboldali képviselők folyamatosan akadályozták a tárgyalás menetét, bekiabálással és sípszóval zavarták meg Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter felszólalását. A helyzet odáig fajult, hogy Andrej Medvecký (ĽSNS) leöntötte Miroslav Žiakot (SaS), sőt, még a maszkját is letépték. Az ülést többször is meg kellett szakítani, csak estére nyugodtak meg a kedélyek.

Fotók: Hatalmas káoszt okozott a védelmi szerződés a parlamentben, és azon kívül is

Pozsony |

Kitiltások, füttyszó, leöntött képviselők – óriási káoszba torkollott a parlament ülése, amelyet a Szlovákia és az USA közt megkötött védelmi megállapodás miatt hívtak össze.

A parlament falain kívül viszont éppen az esti órákban éleződött ki a helyzet. Az ĽSNS képviselői ugyanis tüntetést szerveztek, ahol kezdetben csak néhány tucat demonstráló jelent meg, de estére a tömeg több ezresre duzzadt. A Denník N becslései szerint körülbelül kétezren tüntettek a szerződés aláírása ellen. Sajtóhírek szerint este a tüntetők egy része megpróbált benyomulni a parlamentbe, de a rendőrség visszaverte őket.

A védelmi megállapodás leegyszerűsítve arról szól, hogy az amerikai hadsereg szükség esetén használhatná az ország katonai repülőtereit és egyéb katonai létesítményeket is. Cserébe az állam százmillió dollárt kapna az említett objektumok modernizációjára.

A szerződésről bővebben az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatnak:

Sok az álhír a védelmi szerződés körül

Pozsony |

Jaroslav Naď (OĽaNO) szlovák védelmi tárcavezető és Antony Blinken amerikai külügyminiszter közép-európai idő szerint csütörtökön éjszaka aláírták a Szlovákia és az Egyesült Államok között kötendő védelmi megállapodást.

Bevezető
Pozsony |

A parlament végül megszavazta a Szlovákia és az USA közt megkötött védelmi megállapodást. A 140 jelenlévő képviselő közül 79 szavazott mellette, 60 ellene, 1 pedig tartózkodott.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment