Search by category:
Egyéb kategória

Az elemző kritizálja a Szlovákiába készülő olcsó üzletláncot

Az elemző kritizálja a Szlovákiába készülő olcsó üzletláncot
Balaskó Réka
2022. 02. 10., cs – 09:57

2022. február 10., csütörtök – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az orosz Mere üzletlánc tavaly nyitotta meg első három üzletét Csehországban. Most azt tervezi, hogy szolgáltatásait Szlovákiára is kiterjeszti. Stratégiánk az, hogy a lehető legalacsonyabb árat kínáljuk az ügyfeleknek. Az árukra 15-18 százalékos felárat számítunk fel, ez az egyetlen bevételünk. Az árrésünk úgy le tud csökkenni, hogy az ár valóban megfizethető legyen. Továbbá az áraink stabilak, nincsenek akcióink” – mondta Natalie Sinkina beszerzési vezető.

Mindenen spórolunk, hogy a költségeinket a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk. Ez többnyire raklapos eladásokat jelent, szép polcok nélkül” – tette hozzá Sinkina.

Ľubomír Drahovský piaci elemző ezt problémának látja. „Jön egy cég, amely megmutatja, hogyan értékesítettünk az 1990-es években, amikor a kereskedelmet fokozatosan privatizálták, azaz raklapról árultak és így tovább. Visszalépésnek és a jó színvonal leépítésének tartom, amelyet az elmúlt 25 évben építettünk ki az országunkban” – értékelte a cég Szlovákiába érkezését.

FOTÓK: Egy újabb üzletlánc tart Szlovákiába: az élelmiszereket olcsón kínálják, de luxusra ne számítson!
2022. 02. 07., h – 12:04
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: Facebook

Az elemző hozzátette, hogy szerinte az áruház nálunk nem lesz túl sikeres: „”Nem sok esélyt adok ennek az üzletnek az ország fejlett részein. Természetesen lesznek olyan régiók, ahol majd ünnepelhet, feltéve, hogy megfelelően csomagolnak, tisztességesen kirakodnak, és hogy a raklapok tiszták.”

Drahovský úgy gondolja, hogy az üzletnek gondot okozhat a higiénikusok ellenőrzése. Szerinte az áruházban értékesített csomagok mennyiségével van probléma, ami miatt nem fog tudni megfelelni a higiéniai előírásoknak. „Minél szigorúbban ellenőrzik ezt a hatóságok, annál könnyebb lesz elérni, hogy a fogyasztó ne vásároljon gyengébb minőségű árukat” – véli a kereskedelmi elemző.

(pluska)

Bevezető

Hamarosan Szlovákiában is megnyitja üzleteit egy orosz áruház, ami nagyon olcsón kínálja az élelmiszereket, de az elemző szerint az üzletlánc nem tudja majd betartani a higiéniai előírásokat…

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment