Search by category:
Egyéb kategória

„Tankoljál inkább máshol” – üzente egy csődtől félő balassagyarmati benzinkutas a szlovák autósoknak

„Tankoljál inkább máshol” – üzente egy csődtől félő balassagyarmati benzinkutas a szlovák autósoknak
Balaskó Réka
2022. 02. 10., cs – 16:47

2022. február 10., csütörtök – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

Lengyelországban például a benzin literjéért átlagosan 1,15, a gázolajért 1,16 eurót kérnek, így már egy 45 literes üzemanyagtartály feltöltésével is 18 eurót nyerhetünk egy tankoláson, ha ezt egy lengyel töltőállomáson ejtjük meg. Hasonló a helyzet Magyarországgal kapcsolatban is. Ott a 95-ös benzin literenkénti árplafonját 480 forintnál húzták meg, ami nagyjából 1,36 eurónak felel meg, aki így magyarországi bevásárlást tervez, annak ott mindenképp megéri feltankolni is – írtuk korábban.

Nem éri meg csalni a külföldi tankolással

Pozsony |

Az olcsóbb üzemanyag miatt Szlovákiából egyre többen járnak át tankolni a szomszédos országokba, elsősorban Magyarországra és Lengyelországba.

Arról is beszámoltunk, hogy sokan nem állnak meg a teli tanknál, inkább hordókkal és utánfutókkal szállítják a benzint a szomszédos országokból. A 444-nek sikerült megkérdeznie erről egy balassagyarmati benzinkutast, aki elmondta, hogy egyáltalán nem örül a jelenségnek. „Sokkal nagyobb a forgalom. Napról napra egyre többen jönnek. Elkeserítő a helyzet. Már annak drukkolok, hogy tankoljál inkább máshol. A fix áron nem éri meg ennyi benzint eladni. Csak remélni tudom, hogy túléljük ezt az időszakot” – mondta a portálnak, ami arról is beszámolt, hogy a bajba jutott benzinkutakat a Mol oltajtársaság venné át. A 444 kérdésére azonban azt válaszolták, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk felkeresés, és idáig egyetlen benzinkutat sem vettek át.
 

(444)

Bevezető

A határ menti régiókban élők, ha csak tehetik, egyre sűrűbben járnak át tankolni a szomszédos országokba. A magyarországi benzinkutasok félnek a csődtől.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment