Search by category:
Egyéb kategória

Több millió dollárt csalt ki nőktől a Tinder-csaló, de még ma is luxuséletet él…

Több millió dollárt csalt ki nőktől a Tinder-csaló, de még ma is luxuséletet él…
Balaskó Réka
2022. 02. 10., cs – 11:39

2022. február 10., csütörtök – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Simon Leviev Shimon Hayut néven született Izraelben, ahonnan végül 2011-ben szökött meg a hatóságok elől. Simon Finnországba ment, itt pedig három nőtől csalt ki pénzt, amiért 2 évet töltött egy finn börtönben. Szabadulása után azonban nem változott semmit, inkább kifejlesztett egy tökéletes forgatókönyvet arra, hogyan verje át áldozatait. A menet a következő volt: Randipartnereivel először elhitette, hogy egy dúsgazdag örökös, akinek rengeteget kell utaznia. Miután a nők elkezdtek bízni benne, eljátszotta, hogy veszélyben van, és nem használhatja a saját bankkártyáját. Simon kis szívességekkel kezdte, végül már több tízezer dollárt követelt áldozataitól, akik sokszor hiteleket vettek fel, hogy segíteni tudják a bajba jutott „milliárdost”.

De valójában az egyik áldozat pénzét a másikra költötte, miközben luxushotelekben élt, luxusautókkal járt és drága ruhákban mutatkozott. Simont végül 2019-ben tartóztatták le Görögországban, ahol 15 hónap börtönbüntetésre ítélték, de 5 hónap után szabadulhatott.

Jogom van ahhoz, hogy olyan nevet válasszak, amilyet akarok, soha nem mutatkoztam be senki fiaként, de az emberek használják a fantáziájukat” – mondta az izraeli Channel 12 csatornának. „Talán összetörtem a szívüket közben… De én soha egy centet sem vettem el tőlük, ezek a nők jól érezték magukat a társaságomban, az én pénzemen utaztak és látták a világot” – állította.

Napjainkban Simon ismét luxuséletet él, legalábbis az Instagram-oldalán ezt a látszatot keltette. A The Times of Israel lap szerint csak 2017 és 2019 között 10 millió dollárt csalt ki áldozataitól, akik közül sokan még a mai napig is törlesztik hiteleiket, amelyeket a férfi luxuséletére vettek fel.

Több millió dollárt csalt ki nőktől a Tinder-csaló, de még ma is luxuséletet él…
2022. 02. 10., cs – 11:48
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: instagram, netflix

(pluska)

Bevezető

A Netflix felkapott dokumentumfilmje után az egész világ megismerhette Simon Levievet, aki több éven át milliárdosnak adta ki magát, miközben áldozatai pénzét költötte. A csaló még ma is luxuséletet él, miközben az átvert nők súlyos adósságokat törlesztenek…

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment