Search by category:
Egyéb kategória

Vereséggel nyitott a Ramsay-csapat, a svédek ellen javíthat

Vereséggel nyitott a Ramsay-csapat, a svédek ellen javíthat
Orosky Tamás
2022. 02. 10., cs – 17:18

2022. február 10., csütörtök – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovákok hiába vezettek Juraj Slafkovský góljával, a finnek higgadtan, magabiztosan játszva minden védelmi megingást büntettek, és gond nélkül fordítottak 4:1-re. Slafkovský második gólja után még bizakodhattak Ramsayék, de a harmadik harmad legelején egy újabb védelmi hibából Manninen megszerezte a mesterhármast jelentő találatát. A meccs eldőlt, a vége 6:2 lett Finnország javára.

Az első harmadban 9:6 volt a lövések aránya a javunkra, mégis az ellenfél vezetett 3:1-re. Fájó hibákat vétettünk, a középső harmadban veszítettük el a korongokat. Pedig úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. Talán túlzottan is feldobott minket ez és a tudat, hogy itt vagyunk az olimpián, és nagyon kinyíltunk – értékelt a szlovákok kanadai szövetségi kapitánya. – Jobban oda kell figyelni arra, ha az ellenfél a középső harmadot szállja meg. Mert amikor sikerült eljutnunk a támadóharmadba, ott jók voltunk.

Ott is elsősorban egy védő, a már említett Slafkovský villogott, akinek ez volt az első két gólja tétmeccsen a szlovák válogatottban. 17 évesen, 10 hónaposan és 11 naposan ő lett a legfiatalabb szlovák gólszerző az olimpiák történetében. Egyúttal pedig 1948 óta az első jégkorongozó, aki 17 évesen két találatot jegyez egy meccsen.

„Az edzők mindig bíztatnak, hogy többet lőjek kapura, így megteszem, ha van rá lehetőségem. Örülök a két gólomnak, még ha csapatszinten nem is nyújtottunk jó teljesítményt – mondta Slafkovský, akinek nevét a szervezők elírták a dresszén, így Slafkovksy-ként szerepelt. – A finnek a középső harmadban várnak, nagyon nehéz rajtuk túljutni. Főleg úgy, hogy az első két sorunkban nagy egyéniségek játszanak, akik szeretnek a koronggal játszani, és inkább átszlalomoznának az ellenfélen, minthogy belőnék a korongot a támadóharmadba és rohannának utána. A hibák döntöttek, remélem, a svédek ellen mi fogunk kevesebbet elkövetni.

Góllövők: Manninen (11., 30., 41.), Pesonen (15.), Aaltonen (19., 55.), ill. Slafkovský (6., 32.)

Játékvezetők: Romaszko (orosz), Reneau (amerikai), kiállítások: 5:3, 929 néző.

FINNORSZÁG: Säteri–Hietanen, Lehtonen, Vatanen, Lindbohm, Kemiläinen, Friman, Pokka, Ohtamaa–Hartikainen, Manninen, Mark. Granlund–Pakarinen, Filppula, Pesonen–Ojamäki, Nättinen, Aaltonen–Komarov, Björninen, Mäenalanen

SZLOVÁKIA: Konrád–Čajkovský, Čerešňák, Nemec, Marinčin, Gernát, Kňažko, Rosandič–Jurčo, Hrivík, Cehlárik–Pospíšil, Hudáček, Kelemen–Holešinský, Krištof, Daňo–Regenda, Roman, Slafkovský–Zuzin

 

Cím
Finnország–Szlovákia 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Hasonló jellegű, építő kritikát fogalmazott meg társaival szemben Marek Hrivík csapatkapitány is. „A torna egyik favoritja ellen jól kezdtünk, megmutattuk, hogy tudunk hokizni, de aztán valami történt. Elkezdtünk kicsit a magunk feje után menni, ami megbosszulta magát. Ha 60 percen át azt játsszuk, amit előre megbeszélünk, nem lesz gond. Igen, voltak hibák, de ez volt az első meccs, és szerintem van annyira jó csapatunk, hogy tanul belőle és a második találkozón már jobb teljesítményt fog nyújtani – szögezte le a Nyizsnyij Novgorod légiósa.

Hogy ez így történik-e, arra már csütörtök délelőtt fény derül a svédek ellen. A másik északi csapat is győzelemmel rajtolt Pekingben, a Tre Konor nagyobb megerőltetés nélkül győzött 3:2-re Lettország ellen. A svédek szlovákok elleni örökmérlege egyértelműen pozitív (17 győzelem/7 vereség), ráadásul az utolsó szlovák sikerig egy 2015-ös felkészülési meccsig kell visszamenni. Ugyanakkor a krónika a Ramsay-csapat számára is nyújt fogódzót: a két válogatott eddig kétszer találkozott egymással olimpián, és mind a kétszer a szlovákok győztek: 2010-ben 4:3-ra a negyeddöntőben, 2006-ban pedig a csoportban 3.0-ra – Torinóban a svédek aztán megnyerték az egész tornát…A mostani svéd válogatottat a hazai bajnokságban szereplők mellett nyolc KHL-es és hét svájci ligás légiós alkotja. 

 

Kína hokimeccsein gólrekordok várhatók

Szerda délelőtt (9.40) az orosz–svájci meccsel kezdetét veszi a férfi jégkorongtorna is az olimpián. A szlovák csapat csütörtök délelőtt Finnország ellen mutatkozik be.

Bevezető

1:0-ra még vezetett Szlovákia, de végül sima 6:2-es finn győzelemmel zárult a férfi jégkorongtorna C csoportjának első fordulóbeli meccse. A csütörtöki (9.40), második körben Svédországgal találkozik Craig Ramsay csapata.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment