Search by category:
Egyéb kategória

Az Egyesült Államok felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát

Az Egyesült Államok felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát
Balaskó Réka
2022. 02. 11., p – 08:46

2022. február 11., péntek – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az amerikai állampolgároknak azonnal távozniuk kell” – mondta Biden az NBC Newsnak adott interjújában. „Nem arról van szó, hogy terrorista szervezettel van dolgunk. A világ egyik legnagyobb hadseregével állunk szemben” – mondta, utalva az ukrán határon állomásozó több ezer orosz katonára. „Ez egy teljesen más helyzet, és a dolgok gyorsan eldurvulhatnak” – jegyezte meg a Fehér Ház vezetője.

Lester Holt moderátor kérdésére, mi késztetné arra, hogy csapatokat küldjön az Ukrajnából menekülő amerikaiak megmentésére, Biden elutasítóan válaszolt, mondván, hogy ha amerikaiak és oroszok tüzet nyitnának egymásra, az világháborút jelentene.

Az amerikai külügyminisztérium is csütörtökön felszólította az amerikaiakat, hogy ne utazzanak Ukrajnába, és ha már ott vannak, azonnal hagyják el az országot. Az oroszországi fenyegetés mellett a világjárványhelyzettel is érveltek. Arra is figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államok „nem lesz képes evakuálni minden amerikai állampolgárt egy orosz katonai művelet esetén”.

Bevezető

Csütörtökön Joe Biden amerikai elnök azt tanácsolta minden Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárnak, hogy az orosz támadás veszélye miatt azonnal hagyja el az országot.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment