Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling Komáromban: erősíteni kell az iskolák felszereltségét

Gröhling Komáromban: erősíteni kell az iskolák felszereltségét
Vataščin Péter
2022. 02. 11., p – 16:18

2022. február 11., péntek – 16:33
Friss ikon
Off

Törzs

Folyamatosan járjuk Szlovákia egész területét, ahol kisiskolákat és teljes szervezettségű  iskolákat látogatunk meg. Komáromban is ilyen intézményeket választottunk. Egyeztettünk a kollégáinkkal, hogy egyszerre keressünk fel magyar és szlovák tanítási nyelvű iskolákat is. Látni akartuk az oktatás és a felszereltség minőségét. Az iskolákban látható, hogy lelkesek a pedagógusok és az igazgatók, de a felszereltség – ami egy hosszú távú trendnek számít – véleményem szerint nagyon szomorú hatást kelt” – mondta a sajtónak a tárcavezető. Hozzátette, az államnak gondoskodnia kellene arról, hogy a színvonalas oktató-nevelői munka inspiráló környezetben történjen. Branislav Gröhling mindegyik iskolában tárgyalt az intézmény igazgatóival és pedagógusaival, illetve találkozott a diákokkal is, akik több helyen kulturális vagy tudományos programokkal is készültek, mint például a Selye János Gimnáziumban.

Komáromi iskolákat látogat meg Branislav Gröhling oktatási miniszter
2022. 02. 11., p – 12:52
Vataščin Péter
Gallery images

Leírás

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter összesen négy komáromi intézményt keresett fel a mai napon: köztük a magyar tanítási nyelvű Jókai Mór Alapiskolát és a Selye János Gimnáziumot. (Vataščin Péter felvételei)

A járvány kapcsán a miniszter újságírói kérdésre elmondta, a jelenlegi adatok szerint sokkal több diák vesz részt a tantermi oktatásban, mint annak online formájában., s azt reméli, marad ez a tendencia. „Ami az oktatókat illeti, a helyzet még mindig stagnál. Úgy 6000 pedagógus esik ki a rendszerből” – fűzte hozzá. E csoport 5%-a Covid-pozitív, az intézmények pedig egyeztetéses eljárás keretében próbálhatják pótolni a hiányzó kollégákat. Gröhling arról is beszélt, hogy a tavaszi szünet után várhatóan jelentősen átértékeli a kormány az iskolákra vonatkozó óvintézkedéseket. Többek között mérlegelik az egyéni karantén bevezetését, vagyis csak a Covid-pozitív személyek maradnának otthon.

Bevezető
Komárom |

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter négy komáromi iskolát keresett fel pénteken. Köztük a magyar tanítási nyelvű Jókai Mór Alapiskolát és a Selye János Gimnáziumot, továbbá a Rozmaring Utcai Alapiskolát és a Ľudovít Šulek Gimnáziumot. 

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment