Search by category:
Egyéb kategória

Az oktatási tárca azon van, hogy megtartsák az érettségiket, de lesz egy változás

Az oktatási tárca azon van, hogy megtartsák az érettségiket, de lesz egy változás
Mészáros Richárd
2022. 02. 13., v – 11:52

2022. február 13., vasárnap – 12:04
Friss ikon
Off

Törzs

Változás azonban, hogy az érettségi vizsgák írásbeli és fogalmazás részénél a diákoknak – minden tantárgy esetében – 15 perccel több idő áll majd rendelkezésére.

Az oktatásügyi minisztérium intenzíven tárgyal a középiskolák igazgatóságával annak érdekében, hogy az érettségi vizsgákra a megszokott módon kerüljön sor. A tárca a járvány alakulását szem előtt tartva több forgatókönyvvel is számol.

A minisztérium szerint az idei tanévben a hazai járványhelyzet, a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően, lehetővé teszi az érettségire való jelenléti felkészülést a vizsga előtti utolsó, legfontosabb időszakban. Mint mondták, az előző két tanévben, az online tanításon részt vevő diákok esetében erre nem volt lehetőség.

A középiskolák szerint az iskoláikban biztosítva van az érettségi előtt álló diákok megfelelő felkészítése.  „Maga az érettségi vizsga célja nem csak a lehető legjobb értékelés megszerzése, hanem a vizsgára való felkészülés, amely során a hallgató megszilárdítja a középiskolában megszerzett ismereteit és készségeit” – magyarázta a minisztérium.

Az érettségi írásbeli részét március 15. és 18. között, a szóbeli vizsgákat május 23. és június 10. között tartják.

Bevezető
Pozsony |

A Branislav Gröhling (SaS) vezette oktatási tárca szeretné, ha az érettségi vizsgák szó- és írásbeli formájára is sor kerülne a 2021/2022-es tanévben. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment