Search by category:
Egyéb kategória

Klus és Krúpa szerint Žilinka nem érdemli meg, hogy felszólaljon a parlamentben

Klus és Krúpa szerint Žilinka nem érdemli meg, hogy felszólaljon a parlamentben
Mészáros Richárd
2022. 02. 13., v – 14:55

2022. február 13., vasárnap – 15:10
Friss ikon
Off

Törzs

Krúpa és Klus egyetértettek abban, hogy azzal, hogy Žilinka az USA-val kötött védelmi megállapodást a több évig tárgyalt, 1968-as, erőszakos szovjet katonai invázió után érvénybe lépő okkupációs DCA szerződéshez hasonlította, kinevette és megalázta annak áldozatait, ezért nincs joga felszólalni a parlamentben. „Nem érdemli meg, hogy meghallgassuk azokat a koholmányait és hazugságait, amelyekkel előállt” – mondta Krúpa.

Ezzel szemben Marián Kéry, a Smer parlamenti képviselője meg van győződve arról, hogy a koalíció fél a főügyésztől. „Paranoiásak. Kitalálják” – fűzte hozzá. Elmondása szerint Žilinka csak rá akart mutatni a megállapodás buktatóira és problémás részeire. Emlékeztetett, az 1968-as szerződés érzékeny téma a szlovák állampolgárok számára, és rossz tapasztalatokkal rendelkeznek az idegen katonák megszállásával kapcsolatban.

Peter Kmec (Hlas) szintén elfogadhatatlannak tartja, hogy Žilinka nem szólalhatott fel a parlamentben. Állítása szerint a koalíció képviselői anélkül döntöttek így, hogy ismerték volna a beszédének tartalmát. 

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

Maroš Žilinka főügyész nem érdemli meg, hogy az Egyesült Államokkal kötött védelmi szerződés kapcsán felszólaljon a parlamentben – jelentette ki Juraj Krúpa (OĽaNO), a parlament védelmi bizottságának elnöke és Martin Klus, a külügyminisztérium államtitkára az RTVS O 5 minút 12 című vasárnapi műsorában. Az ellenzék szerint a kormánykoalíció csak tart a főügyésztől.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment