Search by category:
Egyéb kategória

Milyen ajándékot válasszunk Valentin-napra? A szakértők ezt javasolják

Milyen ajándékot válasszunk Valentin-napra? A szakértők ezt javasolják
Mészáros Richárd
2022. 02. 13., v – 09:38

2022. február 13., vasárnap – 10:15
Friss ikon
Off

Törzs

A vágott virágok vásárlása helyett a cserépbe ültetetteket javasolják. „Ha mégis a vágott virágokat választják, legalább a helyi kereskedőktől vásároljanak” – tanácsolja Kretter, aki továbbá azt javasolja, hogy keressék a „fair trade” címkével ellátott virágokat.

Kretter a többszörösen műanyagba csomagolt csokoládé vásárlása helyett az otthon készült kalács és torta elkészítésére biztat. De emlékezetes lehet egy éttermi vacsora is egy olyan vendéglátó egységben, ahol az ételhez való hozzávalókat a helyi termelőktől szerzik be – fűzte hozzá.

„Ha a gyertyák a Valentin-nap ünneplésének szerves részét képezik, válassza a fenntarthatóbbat. Jó választás lehet a szójából vagy méhviaszból készült gyertya” – mondta Kretter.

A plüssmackók helyett élmények ajándékozására biztat. A közös kirándulás megszervezése, egy közös wellness-hétvége, tánckurzus, masszázsutalvány, mozi- vagy színházbelépő is remek ajándék lehet – mondta a szakember. Hozzátette: a Valentin-napi üdvözlőlap is készülhet olyan alapanyagból, amiket otthon találunk.

(TASR)

Bevezető

A Valentin-napra választott ajándékok esetében is előnyben kellene részesítenünk azokat, amik nincsenek többszörösen becsomagolva, illetőleg könnyen újrahasznosíthatók – tanácsolja Katarína Kretter, az Envi-pak gyártói szervezet kommunikációs igazgatója.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment