Search by category:
Egyéb kategória

Parlamenti őrség felállításával szabnának gátat az elszabadult indulatoknak

Parlamenti őrség felállításával szabnának gátat az elszabadult indulatoknak
Mészáros Richárd
2022. 02. 13., v – 12:54

2022. február 13., vasárnap – 13:35
Friss ikon
Off

Törzs

Erik Tomáš szerint Igor Matovič, az OĽaNO elnöke „hozta divatba” a politikusok lakhelye előtti tüntetést. „Ezt abban az esetben is helytelenítettem, ebben az esetben is azt teszem” – mondta.

Zaklatják a védelmi megállapodást támogató képviselőket

Néhányuk biztonságát már a rendőrség felügyeli.

Šipoš elmondta, a politikusokat fenyegetőkkel szemben büntetőeljárás indul, az ügyben pedig az OĽaNO védelmi szerződést támogató képviselői a leginkább érintettek.

Tomáš, a parlamenten kívüli Hlas párt alelnöke ennek kapcsán megjegyezte, pártja elhatárolódott az esettől, és megengedhetetlennek tartja a fenyegetéseket. Ugyanakkor nem tartja problémásnak, ha például a hirdetőtáblákon a lakhelycímük nélkül közzéteszik, hogy mely képviselők támogatták az adott javaslatot.

A képviselőket a parlament keddi ülésén történt felfordulásról is kérdezték. Tomáš szerint a felelősség a parlament vezetését terheli, és elfogadhatatlannak tartja az ilyen viselkedést. Mint mondta, a parlamentben párbeszédnek, érdemleges vitának kéne történnie.

Šipoš elképzelhetőnek tartja, hogy a csehek mintájára létrehozzanak egy, a parlamenti rendet felügyelő biztonsági szolgálatot. A Koalíciós Tanács erről a lehetőségről még tárgyalni fog. „Komolyan kell vennünk” – fűzte hozzá. 

Tomáš ezzel szemben nem tartja valószínűnek, hogy támogatnák egy parlamenti őrség felállítását. Úgy gondolja, ez csak olajat öntene a tűzre, és a házelnök elegendő eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy megfékezze az ilyen helyzeteket.

Tomáš az USA-val kötött védelmi szerződéssel kapcsolatban elismételte, előnytelennek tartja azt az országra nézve. Mint mondta, ezt nem csak az ellenzéki képviselők, de a főügyész is így látja. Šipoš válaszol megjegyezte, hogy az Európai Unió tagországai közül a legtöbb már megkötötte ezt a szerződést.

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

Michal Šipoš (OĽaNO) és Erik Tomáš (Hlas) parlamenti képviselők egyetértenek abban, hogy nem helyes közzétenni azon politikusok lakhelyét és elérhetőségét, akik támogatták Szlovákia az Egyesült Államokkal közös védelmi megállapodását. Több más téma mellett erről is szót ejtettek a TA3 V politike című vasárnapi műsorában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment