Search by category:
Egyéb kategória

Blokád alá vehetik a határátkelőket a szlovák teherfuvarozók

Blokád alá vehetik a határátkelőket a szlovák teherfuvarozók
Molnár Iván
2022. 02. 14., h – 15:23

2022. február 15., kedd – 07:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovák Teherfuvarozók Szövetsége (UNAS) a partnerszervezeteivel összefogva hétfőn tiltakozó akcióba kezdett a magas üzemanyagárak miatt. A pozsonyi forgalomlassító akciójukat – amely során a Rozsnyói utcát egy időre teljesen átjárhatatlanná tették – egyelőre csak figyelemfelkeltésnek szánták, ám ha a kormány három napon belül nem kezd el érdemben foglalkozni a panaszaikkal, határblokáddal fenyegetőznek.

A szakmai szervezetek már múlt pénteken, február 11-én ismertették a követeléseiket a közlekedési tárcával. Legfőbb követelésük az üzemanyag jövedéki adójának az átmeneti – legalább 6 hónapig érvényes – 30 százalékos csökkentése. Hasonló mértékű, vagyis 30 százalékos csökkentést javasolnak az útadó és az útvám esetében is. És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezen kívül egy sor más olyan intézkedést is követelnek, amelyek csökkentenék a költségeiket.

Stanislav Skala, az UNAS elnöke szerint az ágazati szakmai szervezetek minden fuvarozót arra kérnek, hogy támogassa a tiltakozó akciójukat, vagyis a saját régiójukban szervezzenek forgalomlassító akciókat vagy teljes útlezárásokat, ha a kormány nem teljesíti a követeléseiket. A politikai pártokat és azok képviselőit ezzel szemben arra kérik, hogy ne kapcsolódjanak be a tiltakozó akciókba, szerintük ugyanis ezzel többet ártanak, mint amennyit segítenek nekik. A szélsőjobboldali csoportosulásokat pedig külön felszólították, hogy nagy ívben kerüljék el a tiltakozásaikat.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Tiltakozó akcióba kezdtek a szlovákiai teherfuvarozók a magas üzemanyagárak miatt. Hétfőn még csak a forgalom lassításával próbálták meg magukra felhívni a figyelmet, ám ha a kormány nem teljesíti a követeléseiket, napokon belül a határátkelőket is blokkolhatják.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment