Search by category:
Egyéb kategória

Keddtől Szlovákiában is lehet regisztrálni a Novavax oltóanyagáért

Keddtől Szlovákiában is lehet regisztrálni a Novavax oltóanyagáért
Nagy Roland
2022. 02. 14., h – 14:22

2022. február 14., hétfő – 14:43
Friss ikon
Off

Törzs

A korábbi oltásokhoz hasonlóan erre is a korona.gov.sk nevű honlapon lehet jelentkezni. A Nuvaxovid nevű készítmény kétdózisú, az első és a második adag között legalább 21 napnak kell eltelnie. Emellett harmadik, úgynevezett kiegészítő dózisként is lehet kérvényezni az említett vakcinát. Fontos azonban kiemelni, hogy csak a 18 év felettiek számára lesz elérhető.

A minisztérium összesen 600 ezer dózisra kötött szerződést, az első szállítmány pedig még ebben a hónapban megérkezik. Vladimír Lengvarský (OĽaNO) tárcavezető azt reméli, hogy az új vakcinának köszönhetően megugrik majd az oltási hajlandóság, ami az utóbbi pár hétben jelentősen visszaesett.

A Novavax készítménye fehérjealapú, vagyis az előállítási folyamatot tekintve eltér az összes eddigi, Szlovákiában használatos vakcinától. Ennek a módszernek a lényege, hogy az oltásokban mindössze a koronavírus tüskefehérjéje található meg, amelyet aztán mesterségesen, laboratóriumi körülmények között termelnek ki.

Minden, amit a Novavax oltóanyagáról tudni érdemes

Február 15-től Szlovákiában is elérhetővé válik a Novavax gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinája. Miben különbözik az új készítmény az eddigiektől, milyen a hatékonysága, és növelheti-e az oltási kedvet?

Bevezető
Pozsony |

Február 15-től már Szlovákiában is lehet regisztrálni a Novavax gyógyszergyártó cég vakcinájára – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment