Search by category:
Egyéb kategória

Az elemzők szerint EZ jelenti a pandémia végét!

Az elemzők szerint EZ jelenti a pandémia végét!
Balaskó Réka
2022. 02. 16., sze – 11:52

2022. február 16., szerda – 12:37
Friss ikon
Off

Törzs

A Dáta bez pátosu elemzői állítják, hogy az omikron-hullám elérte a csúcsot, és hamarosan búcsút inthetünk neki. „14 nap alatt 300 ezer pozitív eredményt kaptunk (PCR + Ag). Ennek ellenére nem omlik össze a gazdaság, sem a közlekedés, sem a szolgáltatások, sem a tűzoltó- és mentőszolgálat, sem a szemétszállítók” – írták a közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben. „Nincs cunami, nincs hullám, ami elsöpörne minket, nincs katasztrófa. Azt hiszem, ez lesz a légúti vírusok új normális időszaka és szezonja. Már inkább a végén vagyunk, mint az elején.” – tették hozzá.

„A kórházak bírják a felvételeket, jelenleg 2000-2500 beteg szorul ellátásra, a triázssátrak a bejelentett rohamra várnak, havi 25-50 ezer beteggel. A mentővel szállított páciensek már főleg otthon gyógyulnak, nem pedig a Covid-osztáyon” – írták elemzők.

Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy már dolgoznak az intézkedések enyhítésén. „Nem akarok előre megjósolni néhány dolgot, amiről jelenleg tárgyalnak, de elvileg talán a hónap végén kerülhet sor az egyes korlátozások első feloldására, majd természetesen a helyzet alakulásának megfelelően másokra is. Március végére, április elejére alapvetően visszatérhetünk a normális kerékvágásba” – mondta Lengvarský. Közben Eduard Heger bejelentette, hogy Szlovákiában február 28-tól megkezdődik a járványellenes óvintézkedések fokozatos enyhítése. Megszűnik az OTP, az OP és az OP+ rezsim. Emellett a kevésbé vagy közepesen kockázatos rendezvényeket érintő kapacitásnövelés várható. 

Nézze meg a galériában, hogy mire figyelmeztet az egészségügyi miniszter, és Milan Kulkovský főorvos!

Az elemzők szerint EZ jelenti a pandémia végét!
2022. 02. 16., sze – 11:57
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska, profimedia, tasr

Heger: február végétől megszűnik a legtöbb intézkedés

Február 28-tól megszűnik a legtöbb járványellenes intézkedés – mondta Eduard Heger kormányfő a kormányülés előtt.

 

(pluska)

Bevezető

Bár a pozitív esetek számai egyre nőnek, mégsem fenyegetnek komolyabb problémák. Az omikron enyhébb lefolyása miatt a legtöbb beteg otthon gyógyul. A Dáta bez pátosu elemzői már a járványtól való búcsúzásról beszélnek!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment