Search by category:
Egyéb kategória

Az ipolysági és az árvai átkelőt is le akarják zárni a fuvarozók

Az ipolysági és az árvai átkelőt is le akarják zárni a fuvarozók
Balaskó Réka
2022. 02. 16., sze – 08:25

2022. február 16., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Skala tájékoztatása szerint a határ éjszakai lezárásához fényjelzésekre lenne szükség, de a fuvarozóknak nem állnak rendelkezésükre ilyen lámpák. „Nem akarunk bajba keveredni” – mondta Skala. A tervezett blokád elhalasztását vagy törlését attól tették függővé, sikerül-e tárgyalniuk az illetékesekkel.

A fuvarozók követelései között szerepel az útadó és a vám 30%-os csökkentése. A jelentős áremelkedés miatt a fuvarozók az üzemanyag adójának csökkentését is követelik. A teherfuvarozók által használt útszakaszok blokkolásával akarják felhívni a figyelmet a problémákra.

Hétfőn (február 14.) néhány pozsonyi utcát zártak le a tiltakozó sofőrök. A közlekedési minisztérium elítélte az akciót, úgy fogalmaztak, hogy a fuvarozók „túszul ejtik a tisztességes embereket, akiknek munkába, orvoshoz kell menniük”. „Elítéljük az ilyen kényszerítő módszert, ráadásul fasiszták vesznek részt benne, rendkívül szerencsétlen megoldásnak tartjuk az ilyesmit” – mondta hétfőn Ivan Rudolf, a közlekedési minisztérium szóvivője.

Az ipolysági és az árvai átkelőt is le akarják zárni a fuvarozók
2022. 02. 16., sze – 08:29
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

FOTÓK: FB / UNAS

Bevezető

Az ipolysági (Šahy) és a Trstenánál levő határátkelőnél is forgalomkorlátozást terveznek a fuvarozók – mondta a TASR hírügynökségnek Stanislav Skala a Szlovákiai Közúti Fuvarozók Szövetségének (UNAS) tagja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment