Search by category:
Egyéb kategória

Gyógyszervásárlásra és temetésre is kérhetnek támogatást az érsekújváriak

Gyógyszervásárlásra és temetésre is kérhetnek támogatást az érsekújváriak
Száz Ildikó
2022. 02. 16., sze – 16:41

2022. február 17., csütörtök – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvárban a szociális fejlesztési tervben foglaltak alapján eddig is számos kedvezményes szolgáltatással segítették az idős, magányos, egyedül nehezen boldoguló lakosokat. Élelmiszerkiadót, szociális taxit üzemeltetnek, téli tüzelő kiosztásával támogatják a kedvezőtlen anyagi helyzetben lévőket. Denisa Felixová, a városi hivatal szociális és oktatási osztályának vezetője terjesztette be a rendkívüli anyagi támogatásról szóló anyagot a testület decemberi ülésére. A beterjesztett anyagban a rendkívüli élethelyzetek közé sorolták azokat az eseteket, amikor az élelmiszer-, illetve bármiféle más tárgyi adomány már nem segít a rászoruló helyzetén, mert elsősorban pénzre van szüksége. Például ha a lakos nem tudja kifizetni a személyazonossági igazolvány kiadásával kapcsolatos illetéket, vagy a közeli hozzátartozója temetési szertartását. Esetleg azzal van gondja, hogy nem tudja kiváltani a szakorvosa által előírt létfontosságú gyógyszereket, vagy kifizetni egészségkárosultként a gondozói szolgáltatás díját. Erre a célra 21 150 eurót különítettek el az idei büdzsében. Az idős, mások segítségére utalt nyugdíjas lakosoknak, akik nem képesek a havi bevételükből kifizetni a szociális szolgáltatásokat, egyszeri támogatásra van lehetőségük, legfeljebb 1500 euró értékben. Ismételt támogatás esetében, havi 250 euró segítséget kérhet és kaphat a rászoruló lakos. A városi hivatal szociális osztályának a munkatársai az állandó érsekújvári lakhelyű, valamint a kérvényezés előtt egy éve már bizonyítottan Érsekújvárban tartózkodó igénylők kérelmeit bírálják el. Érsekújvár önkormányzata minőségi gondozói szolgáltatásokat, kedvezményes étkeztetést kínál a szépkorúaknak, nappali foglalkoztató központot működtet azok számára, akik nem maradhatnak otthon felügyelet nélkül egyedül. Az újfajta támogatásról szóló határozatban az áll, hogy a gondozói ellátásra is kérhetnek ilyen jellegű támogatást a rászorulók, de semmiképpen sem szabad visszaélniük a lakosoknak a város anyagi támogatásával. A lakosoknak igazolniuk kell, hogy valóban szükséges szolgáltatásra, vagy jelentős anyagi ráfordítást igénylő válsághelyzet megoldására fordították a kért és kapott összeget.

Az érsekújvári képviselők ugyanezen az ülésen hagyták jóvá azt az ezereurós adományt, mellyel a Procházka családot támogatták. Az érsekújvári családnak még tavaly októberben leégett az újonnan berendezett családi háza, és kénytelenek voltak két gyerekükkel menedéket kérni a nagyszülőknél.

Bevezető
Érsekújvár |

Újfajta támogatást hagyott jóvá az idei évtől a testület a válsághelyzetbe került érsekújváriak megsegítésére. Jelentős összeget különítettek el azok számára, akik önhibájukon kívül, váratlan anyagi kiadásokkal járó élethelyzetbe kerültek.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment