Search by category:
Egyéb kategória

Győri fotósé az első díj a Tomy Rocky-sorozatért (GALÉRIA)

Győri fotósé az első díj a Tomy Rocky-sorozatért (GALÉRIA)
Sudár Éva
2022. 02. 16., sze – 17:26

2022. február 16., szerda – 17:26
Friss ikon
Off

Törzs

Béres Márton maga foglalja össze a lényeget: „ Patkás Tomás, azaz Tomi Rocky jelenleg Magyarország egyetlen nyíltvízi paraúszója. Fiatalon egy tragikus balesetben elveszítette mind a két lábát. Az élete pillanatok alatt megváltozott, a balesete után tönkre ment az élete és a házassága is. Egyszer egy barátja megrótta, hogy nagyon elhagyta magát, így keresett magának egy sportot: Az úszást választotta. Az uszodában először nem adtak neki sok reményt, azonban Tomi kitartóan gyakorolt és rácáfolt erre. Autodidakta módon megtanulta a mellúszást. Többször is átúszta a Balatont – évről évre jobb idővel -, és sikeresen teljesítette a Boszporusz átúszását is, Európából Ázsiába. Tomi teljesítményére és személyiségére felfigyelt a média is, felkarolták, szponzorokat szerzett. Elkezdett együtt dolgozni Rajos István edzővel, akinek a segítségével sokat fejlődött, és megtanulta a gyorsúszást is. A gyorsúszásnak hála folyamatosan javítja korábban úszott egyéni csúcsait. Tomi az idei versenyszezonban 51 000 métert úszott lábak nélkül. 

Tomi munkássága gyakorlatilag egyszerre kezdődött a fotóriporteri munkámmal, még a Kisalföldnél voltam gyakornok, amikor először fotóztam őt. Ezen felbátorodva a múlt évben (ha jól számoltam) 11 alkalommal fotóztam őt, elkísértem versenyekre, edzésekre, ebből jött össze a végén 9 kép, amit most díjaztak. Szeretnék gratulálni az összes díjazottnak, és külön köszönöm a segítséget Eva Fehervarinak, aki segített átnézni a képaláírásokat, hogy helyes angol és magyar  szövegek kerülhessenek a képek mellé, illetve a SEés a Aqua Sportközpont Győr – Sportuszoda Győrnek, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy látványos képek készülhessenek a projektemhez.” 

– A  Marci már akkor ott volt, és kísérte a pályámat, amikor elkezdtem az „átúszom a városom” programomat, s a következő évben a Dunánál fotózott – kommentálja a hírt Patkás Tomi Rocky. Hozzátette: nagyon örült a megérdemelt elismerésnek, s jól esik számára is, hogy a közös munkájuk során érte el ezt a fotóriporter. 

– Örültem, hogy láthatóan foglalkoztatja a pályáfutásom, mert tavalyelőtt megkeresett: mit szólnék ahhoz, ha csinálnánk egy riportsorozatot. Mondom: hajrá, csináljuk, akkor én már a Győri Úszó Egyesületnél voltam. A Marci igen lelkesen kísérte a munkámat, bejött a medencébe az edzésen, a munkahelyemen is meglátogatott, s az egyes versenyrészeket is követte. Jött Ausztriába, a Balaton-átúszásra és a jeges úszásra is. Azt mondta, hogy a legjobb befektetése volt a céges számlára vett halász csizma volt, mert utánunk tudott jönni a jeges Balatonba. z is hozzátartozik ahhoz, hogy jó csapat lettünk: az edzőm, Rajos István is maximalista, a Marci pedig brutális szorgalommal csinálja a fotózás terén azt, amit én az úszás terén képviselek – mondja Rocky. 

Marci, szívből gratulálunk mi is.  

Béres Marci díjnyertes fotói
2022. 02. 16., sze – 17:31
Sudár Éva
Gallery images

Bevezető
Győr |

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés ért, ugyanis a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton a sport-sorozat kategória 1. helyezését értem el, mégpedig Tomi Rocky fotósorozatommal” – a hírt saját Facebook-oldalán közölte Béres Márton győri fotóriporter. Sportkategóriában nyerni az olimpia évében nem akármi – főképp, mert nem az olimpia a sorozat témája.  

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment