Search by category:
Egyéb kategória

Három pontért utazik a DAC Aranyosmarótra

Három pontért utazik a DAC Aranyosmarótra
Lencsés Zoltán
2022. 02. 17., cs – 16:25

2022. február 18., péntek – 12:45
Friss ikon
Off

Törzs

A DAC vasárnap 1:1-es döntetlennel kezdte a Fortuna Liga tavaszi szezonját. A dunaszerdahelyiek remek első félidőt produkáltak a nagyszombati Spartak otthonában és csak egy vitatható VAR-ítélet miatt nem vezettek már 2:0-ra a szünetben. A második játékrészben a nagyszombatiak az 55. percben egyenlítettek, azután a DAC elsősorban a védekezésre fókuszált, de így is megnyerhette volna a meccset a hajrában, ha Škrtel nem szereli bravúrosan a ziccerben lévő Sharanit.

Ezúttal a szerényebb játékerőt képviselő aranyosmaróti csapat lesz a dunaszerdahelyi csapat ellenfele. A DAC sportigazgatója, Jan Van Daele a keddi sajtótájékoztatón egyértelművé tette, hogy a sárga-kékek fő célja a harmadik helyen álló rózsahegyiek megelőzése lesz a tavaszi szezon során. Az ötpontos hátrány ledolgozhatónak tűnik, ehhez azonban a dunaszerdahelyieknek sikerrel kell venniük az aranyosmarótiakhoz hasonló akadályokat.

A tabella utolsó előtti helyén tanyázó ViOn az idei szezonban nem dédelgethet komolyabb célokat a bennmaradásnál, miután a téli átigazolási időszak során sem sikerült különösebben megerősítenie a keretet. Az aranyosmarótiak a DAC-hoz hasonlóan döntetlennel kezdték a tavaszt, a liptószentmiklósiak elleni kiesési rangadó 0:0 lett. Ľuboš Benkovský vezetőedző együttese hétközben is tétmeccset játszott, kedden – részben tartalékos összeállításban – 7:0-ra verte a III. ligás Spišské Podhradie csapatát a Slovnaft Cup 4. fordulójában.

A pénteki mérkőzésen a tabellán elfoglalt helyezés, az aktuális forma és a két csapat egymás elleni mérlege is a DAC sikerét vetíti előre. A sárga-kékek a 23 egymás elleni találkozóból tizenháromszor győztek, az utolsó tíz mérkőzésből pedig nyolcat megnyertek az aranyosmarótiak ellen.

A két csapat legutóbb október 1-én találkozott egymással, akkor a DAC 4:2-re győzött a MOL Arénában. Azon a találkozón Hahn János duplázott és Krstovic és Andzouana is betalált. „Mindenképpen győzni szeretnénk. Jó lenne ismét betalálni, az utóbbi időben sajnos nem jönnek a gólok és a formám sem az igazi – idézi Hahnt a klubhonlap. – Mindegyik mérkőzésen azon vagyok, hogy jobban teljesítsek. Az edzéseken mindent megteszek annak érdekében, hogy javuljak: összpontosítok a befejezéseknél, a meccseken pedig próbálom megtalálni a helyemet, a jó pozíciókat. A legfontosabb, hogy átszakadjon egy gát, ha jön az első gól, akkor azt több is követi majd.ˮ

A találkozót a Nova Sport 1 élőben közvetíti, a mérkőzés játékvezetője Ziemba lesz.

Bevezető

Pénteken 17 órakor az aranyosmaróti ViOn otthonában lép pályára a DAC labdarúgó-csapata a Fortuna Liga 21. fordulójának mérkőzésén. A sárga-kékek számára csak a győzelem elfogadható a kiesőjelölt otthonában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment