Search by category:
Egyéb kategória

Nem operálják meg a 15 éves lány szívét, mert már öt hónapja pozitív a tesztje

Nem operálják meg a 15 éves lány szívét, mert már öt hónapja pozitív a tesztje
Balaskó Réka
2022. 02. 18., p – 11:57

2022. február 18., péntek – 12:31
Friss ikon
Off

Törzs

A 15 éves lány még tavaly októberben kapta el a koronavírust. Az édesanyja, Ema elmondta, hogy ettől fogva gyermeke antigéntesztjei nem mutattak pozitív eredményt. A PCR-tesztre operációja előtt kellett mennie, ez azonban kimutatta a fertőzést, így elhalasztották a beavatkozás időpontját – közölte a tvnoviny.sk.

„Megértem, hogy meg kell védeniük a kisbabákat a kórteremben. Azt sem tudják, hogy a vírus okozhat-e esetleges gyulladást a műtét után. Az operáció nem lesz könnyű, öt órát vesz igénybe” – mondta a lapnak a 15 éves lány édesanyja.

Konzultált egy gyermekorvossal is, aki szerint a fiatal betegnek krónikus arany sztafilokokkusz fertőzése is van. Azt tanácsolta neki, hogy várjon a szívműtéttel, amíg negatív eredményt nem kap. „Senki sem tud többet erről a betegségről, és nem tudnak tanácsot adni, hogyan szabaduljunk meg a vírustól. Akár vitaminokkal, akár antibiotikumokkal. Mivel még láza sem volt, nem volt szükség arra, hogy állandóan antibiotikumot adjunk neki” – magyarázza Ema. Az édesanya arra sem kapott egyértelmű választ, hogy beoltassa-e a lányát. Úgy véli, hogy ha korábban felveszi a vakcinát, ez a helyzet elkerülhető lett volna. A gyermekorvos szerint a koronavírus-fertőzés nem jelenti azt, hogy valakit nem lehet beoltani.

Mindazonáltal nem akar egyértelmű ajánlást adni erre vonatkozóan, de szerinte elképzelhető, hogy a vakcina segít rajta, és végleg kiűzi a vírust a szervezetéből. Azonban azt tanácsolja, hogy forduljon szakemberhez, aki megvizsgálja az adott beteg egészségi állapotát.

Az egészségügyi minisztérium nem válaszolt a lány esetével kapcsolatos kérdésekre. Tehát továbbra is az a helyzet, hogy ha tervezett műtétre van szüksége, várnia kell, amíg negatív PCR-tesztet kap.

(tvnoviny.sk)

Bevezető

Az állam nem tesz kivételt azokkal, akiknek pozitív a tesztje, de nincsenek tünetei – írja a tvnoviny.sk.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment