Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 2 millió euróból fejlesztenek idén Gútán

Több mint 2 millió euróból fejlesztenek idén Gútán
Vataščin Péter
2022. 02. 18., p – 15:55

2022. február 18., péntek – 19:19
Friss ikon
Off

Törzs

Egészen pontosan 2.156.652 eurót tesz ki jelenleg a város rövidtávú terve. Tudni kell azonban, hogy több, eredetileg 2021-esnek számító fejlesztés is átkerült az idei évre. Ezekre és az újakra, összesen 24 tételre valamilyen konstrukcióban rendelkezésre állnak a források – fejtette ki Finta Zoltán, a Városi Hivatal vezetője. Hozzátette: előreláthatólag 100 és 200 ezer euró között lehet még bővíteni a tervet. Horváth Árpád (Szövetség) polgármester az ülésen felhívta a figyelmet arra, hogy márciusban még nagyjából öt olyan prioritásnak minősülő – s még az őszi önkormányzati választás előtt megvalósítható – fejlesztéssel bővíthetik a listát, amelyről a képviselők konszenzust alakítanak ki.

A legnagyobb kiadást az új lakópark első utcájának vízvezetékrendszere jelenti egy 200, ill. egy 600 ezer eurós költségvetési tételre szétbontva. Másodikként egy csaknem 190 ezerbe kerülő hulladékszállító gépjármű szerepel, majd ezt követi a Corvin Mátyás Alapiskola területén tervezett sportpályára vonatkozó 154 ezres tétel. Összességében komoly költséget jelent több projektdokumentáció elkészítése, amelyek együttesen majdnem 199 ezer euróba fognak kerülni.

Ami a lehetséges további fejlesztéseket illeti, a képviselők több javaslattal éltek. Halász Béla például emlékeztetett, a törvényi változások miatt új területfejlesztési tervre van szüksége Gútának. Ez nagyjából 75 ezer euróba fog kerülni, és két és fél évig tart a kidolgozása, ám a munka első szakaszát már most el kellene kezdeni. Angyal Béla a Bernolák utca leaszfaltozását szorgalmazta, míg Hájas Tamás egy univerzálisan, többféle célra használható teherautó megvételére tett javaslatot. Ferencz László pedig a Pacsérok városrész vízvezetékhálózatának bővítését látná szükségesnek.

Bevezető
Gúta |

A 35. városi képviselő-testületi ülésen jóváhagyták a 2022-es rövidtávú fejlesztési tervet, ám márciusban még bővíteni fogják néhány elképzeléssel – legfeljebb 200 ezer eurós értékben.

Címkék

Település / hely
Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment