Search by category:
Egyéb kategória

Inog Kolíková széke?

Inog Kolíková széke?
Nagy Roland
2022. 02. 20., v – 16:43

2022. február 20., vasárnap – 18:46
Friss ikon
Off

Törzs

A képviselők csütörtökön szavaztak arról a négy javaslatról, amelyeket Kolíková a szlovák igazságszolgáltatás nagy reformjaként emlegetett. A négy javaslat közül csak azt az egyet fogadták el, amelyik a járásbíróságok hálózatát alakítaná át, a kerületi és a városi bíróságok esetében a miniszter már nem talált elegendő támogatót. Főként az SaS és az OĽaNO képviselői voksoltak a javaslat mellett, viszont a Sme rodina frakciójából mindenki ellene szavazott. Peter Pčolinský, a párt frakcióvezetője a szavazás után azt mondta, Kolíkovának le kellene mondania, mert rosszul készítette elő és rosszul is tárgyalt a reformról, ők pedig nem azért ülnek a koalícióban, „hogy minden ostobaságot megszavazzanak”.

Ismét vita a koalícióban, ezúttal a bírósági reform miatt

Pozsony |

Csütörtökön ismét egy nagyobb vita alakult ki a parlamentben Mária Kolíková (SaS) igazságügyi miniszter reformjáról, amely jelentősen átrajzolná a jelenlegi bírósági hálózatot. A Sme rodina csak a javaslat egy részét volt hajlandó támogatni.

Ugyan az OĽaNO képviselőinek többsége Kolíková mellett szavazott, azonban Michal Šipoš szerint a miniszter hibát követett el azzal, hogy nem próbálta jobban meggyőzni a Sme rodinát és a korábbi Za ľudí-frakció képviselőit a javaslat támogatásáról. Megjegyezte, ha nem sikerül átnyomnia egy ilyen fontos reformot, ideje lenne átgondolnia a pozícióját. Élesebb bírálatot fogalmazott meg

Gyimesi György az RTVS vasárnapi vitaműsorában. Azt mondta, kételkedik a tárcavezető tárgyalási képességeiben, ugyanakkor nincs kétsége az arroganciáját illetően. Gyimesi a szavazások során tartózkodott.

Az ellenzék szintén a távozásra szólította fel az igazságügyi minisztert. Peter Pellegrini, a Hlas elnöke kijelentette, egy ilyen súlyos vereség után, amit a tárcavezető a parlamentben elszenvedett, illendő lenne elhagyni a miniszeri széket.

Kolíková azonban egyelőre nem szándékozik lemondani, erről a TA3 vasárnapi vitaműsorában beszélt. Elmondása szerint továbbra is küzdeni fog a reformért, és mindent megtesz azért, hogy a Sme rodina képviselőit is meggyőzze.

„Az ember néha nem teljesen érti a koalíciós partnerei döntéseit”

– jegyezte meg a tárcavezető.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter kiállt Kolíková mellett, szerinte a Sme rodinának el kellene végre döntenie, hogy maradni-e akarnak a koalícióban.

Bevezető
Pozsony |

Miután a parlament nem fogadta el Mária Kolíková (SaS) átfogó bírósági reformját, több képviselő is jelezte, hogy az igazságügyi miniszternek le kellene mondania. A kritikus megjegyzések nemcsak az ellenzékből érkeznek, az OĽaNO és a Sme rodina sem áll egyhangúan a tárcavezető mellett.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment