Search by category:
Egyéb kategória

Párkány: Vis Vitalis Téli Futás másodszor

Párkány: Vis Vitalis Téli Futás másodszor
Hegedűs Norbert
2022. 02. 20., v – 15:28

2022. február 20., vasárnap – 15:39
Friss ikon
Off

Törzs

A világjárvány miatt tavaly még csak online, idén viszont már rendes körülmények közt zajlott le a városban a Vis Vitalis Téli Futás. Most kétszáz résztvevő nevezett be a sporteseményre, akiket háromperces turnusokban, három, hat és kilenc kilométeres távon indítottak el a szervezők. „Csipak Péter és Csipak Lilla kollégáimmal nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek és rajtoltak, minden résztvevő számára fontos az egészségmegőrzés, a mozgás a szabad levegőn. Ez a futás civil ötletként született meg, még tavaly, azért is, mert akkor a járvány miatt a magyarországi versenyeken nem tudtunk résztvenni, illetve a covid miatt tavaly a hídfutás is elmaradt. A város is felkarolta a mai rendezvényt, sokat segítettek a szervezésben, a rendőrség pedig az útvonalat is biztosította“ – mondta el az Új Szónak Gyetven Melinda főszervező.

A vasárnapi futáson életkortól függetlenül civilek, sportkedvelők, futóklubok vettek részt, még Érsekújvárból, Pozsonyból, Léváról, Zselízről, Nagysurányból is érkeztek versenyzők. Mint azt Gyetven Melinda lapunknak elmondta, a járványügyi szabályok már megengedték, hogy egyszerre, egy csoportban 100 fő fusson, de mivel kétszázan jelentkeztek, ezért háromperces turnusokban indították a kisebb csoportokat. Eugen Szabó, Párkány polgármestere úgy nyilatkozott, a város hasznosnak és jónak tartja a kezdeményezést. „Számunkra a hídfutás is fontos, arra is mindig benevezünk, külön öröm volt tehát számunkra, hogy tömegeket megmozgató, civilek kezdeményezte akcióval örvendeztethetjük meg Párkány és környéke futóit. Mindenképp támogatjuk ezt a rendezvényt, én magam is futnék, de most sajnos, egészségügyi okokból még nem indulhatok“ – mondta el lapunknak a polgármester.

Az eseményen a jó idő és a jókedv volt a jellemző, a résztvevők a korzóról indultak és oda is tértek vissza, miután teljesítették a három, hat, illetve kilenc kilométeres távot. A verseny után minden résztvevő kapott ajándékcsomagot, illetve emlékérmet, a legjobbakat pedig minden kategóriában külön is díjazták. A futókat elektronikus startról indították, a saját eredményét pedig mindenkivel sms-ben közölték.

Párkány: Vis Vitalis Téli Futás másodszor
2022. 02. 20., v – 15:30
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

A szerző felvételei

Bevezető

Második alkalommal rendezték meg vasárnap délután a városban a Vis Vitalis Téli Futást. A civil kezdeményezésből alakult sporteseményre idén 200 résztvevő nevezett be.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment